Şehit Astsubay Ömer Halisdemir'in babası tek isteğini söyledi!

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hayata geçirilen "Tecrübe Konuşuyor İçimizdeki Kahramanlar" Projesi Niğde'de gerçekleştirildi. Proje kapsamında milli iradeye sahip çıkmak için tanka, tüfeğe aldırmadan meydanlara inen, duruşları ile simge olan kahramanlar, o gece yaşadıklarını Niğdeliler ile paylaştı. Şehit Ömer Halisdemir Meydanında düzenlenen etkinliğe, Dursun Ali Erzincanlı, Kahraman Şehit Ömer Halisdemir'in babası Hasan Hüseyin Halisdemir, il protokolü, gazi ve şehit aileleri katıldı.

Şehit Astsubay Ömer Halisdemir'in babası tek isteğini söyledi!
Kahraman Şehidin babası Hasan Hüseyin Halisdemir yaptığı konuşmada; 'Vatandaşlara 'İşte şehidimiz Ömer Halisdemir' diyerek, 'Niğde'nin toprağından çıkan Ömer Halisdemir, o darbeciyi bir kurşunla yıktı. Şükürler olsun Türkiye'mize huzur getirdi. Sayın Cumhurbaşkanıma, sayın başbakanıma buradan selamlarımı gönderiyorum. Niğde'nin havaalanının biran evvel yapılıp Ömer Halisdemir'in isminin verilmesini çok arzu ediyorum.' şeklinde konuştu.

Moderatörlüğünü İsmail Hakkı'nın yaptığı, ''Tecrübe Konuşuyor Kahramanlar'' programında, milli iradeye sahip çıkmak için tanka, tüfeğe aldırmadan meydanlara inen, duruşları ile simge olan kahramanlardan Vildan Güvercin, Turhan Avcı ve Lütfi Çiçek de o gece yaşadıklarını Niğdeliler ile paylaştı.

Şehit Astsubay Ömer Halisdemir'in babası tek isteğini söyledi!-Video-
Dursun Ali Erzincanlı, Şehit Ömer Halisdemir anısına yazılan şiiri seslendirdi

Söyleşiye katılanlardan milli karateci Vildan Güvercin, 'O gece düşündüğüm tek şey, bizim oraya şehit olmaya gitmiş olmamızdı. Ben ülkemi, bayrağımı sadece uluslar arası podyumda değil, her alanda savunacağımı koruyacağımı insanlara gösterdiğimi düşünüyorum' dedi.Askerin silahını tutarak onu vazgeçirmeye çalıştığı sırada fotoğrafı çekilen ve uluslararası gazetelerde geniş yer alan Turhan Avcı ise o gece silahını tuttuğu askere ne söylediğini hatırlamadığını belirtti. Avcı, 'Bize darbe var dediklerinde, bizde bu ülkede nasıl darbe olur diyerek sokağa indik. Cumhurbaşkanımızın sokağa inin çağrısından önce biz sokaktaydık. “ diye konuştu.

Uçakların havalanmaması için Akıncı 4. Ana Jet Üssüne giderek, beylik tabancasıyla üssün yakınında bulunan elektrik panosuna ateş etmek suretiyle kısa süreli elektrik kesintisine yol açan Lütfi Çiçek o gece piste mıcır dökerek kullanılmaz hale getirecektik ancak bize karşı koyan darbecileri görünce şok olduk, haşhaşinin ne olduğunu orada anladım” diye konuştu.

Programın sonunda sahneye çıkan Dursun Ali Erzincanlı bu programın gerçekleşmesini sağlayan Gençlik ve Spor Bakanlığı'na ve programa ilgi gösteren Niğde halkına teşekkürlerini iletti. Tecrübe Konuşuyor Kahramanlar programında Şehit Astsubay Ömer Halisdemir için yazdığı 30 kuş şiirini de okuyan Dursun Ali Erzincanlı şehidin babası Hüseyin Halisdemir ve programa katılan vatandaşlara duygulu anlar yaşattı.Niğde Valisi programın sonunda Şehit Astsubay Ömer Halisdemir'in babasına, programa katılan konuklara ve diğer şehit ailelerine Türk Bayrağı takdim etti.