Sıcaktan Bunalan Şempanzeler Dondurulmuş Meyveler İle Serinletildi

Kocaeli’nin Darıca ilçesindeki hayvanat bahçesinde sıcaktan bunalan şempanzeler, görevlilerce kafese konulan dondurulmuş meyveler ile serinletiliyor.

Sıcaktan Bunalan Şempanzeler Dondurulmuş Meyveler İle Serinletildi
Kocaeli’nin Darıca ilçesindeki bulunan Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı’ndaki hayvanlar, aşırı sıcaklardan bunalan şempanzeler dondurulmuş meyveler verilerek serinletiliyor. Kafeste bulunan şempanzeler buzlu meyveleri almak için birbirleriyle adeta kıyasıya yarıştı. Dondurulmuş meyveleri asılı olduğu ağaçtan koparmaya çalışan şempanzelerin çabaları renkli görüntülere sahne oldu.

“Şempanzeler için buzlu meyve hazırladık”

Havaların ısınmasıyla bu sene ilk defa Şempanzelere dondurulmuş meyve verdiklerini belirten Darıca Faruk Yalçın Hayvanlar Alemi ve Botanik Parkı Eğitim ve Pazarlama Müdürü Gökmen Aydın, “Havaların ısınması ve nem oranının artmasıyla hayvanları serinletme çalışmalarına devam ediyoruz. Şempanzeler için buzlu meyve hazırladık, ağaçlara astık. Oldukça beğendiler. Bu uygulamamız henüz yeni, bu yıl başladık buna. Daha önce soğuk çay ya da su ile serinletme yapıyorduk. Bunu da sevdiler. Böylece sıcak günlerde bu hayvanları serinletmeye çalışıyoruz” dedi.

“Patlıcan, havuç, üzüm ve kayısı gibi meyve ve sebzeleri soğutarak veriyoruz”

Parkta bulunan şempanzeler ile ilgili bilgiler veren Aydın, “Kafeste 2 tane yetişkin erkek, bir tane yetişkin dişi ve bir yavru dişi olmak üzere dört tane şempanze var. Yetişkin erkeklerden Buton lider. İçeride bir çalışma yaptığımızda ilk önce lider hakim olduğu için alana önce besine o gidiyor ama ufaklık dişide arta kalan artıklarla da yetinebiliyor. Şu an içeride 2 buz kütlesi içerisinde yer alan patlıcan, havuç, üzüm ve kayısı gibi meyve ve sebzeleri soğutarak onlara verdik. Birazdan gölge alanlara geçip dinlenmeye çekilecekler” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA