Muhtar Hakverdioğlu'na Teşekkür Belgesi

Bitlis Valisi Ahmet Çınar, 200 yıllık Osmanlı kılıcını Ahlat Müze Müdürlüğü’ne bağışlayan Ahlat ilçesi Kulaksız Mahallesi Muhtarı Yılmaz Hakverdioğlu’na teşekkür belgesi verdi.

Muhtar Hakverdioğlu'na Teşekkür Belgesi
Kulaksız Mahallesi Muhtarı Yılmaz Hakverdioğlu’nu makamında kabul eden Ahlat Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu, Vali Çınar tarafından gönderilen teşekkür belgesini teslim etti. Vali Çınar tarafından gönderilen teşekkür belgesinde; "200 yıllık Osmanlı kılıcını ilimiz Ahlat Müze Müdürlüğü’ne bağışlayarak kültür mirasımızın gelecek nesillere aktarılması konusunda sağladığı katkı ve hassasiyetten dolayı teşekkür belgesi verilmiştir" ifadelerine yer verildi.

Muhtar Hakverdioğlu’na teşekkür belgesini takdim eden Kaymakam Tekbıyıkoğlu ise, "İlçemiz tarih ve kültür şehridir. Ahlat bundan yüzyıllar önce büyük bir medeniyet merkezi olmuş. Büyük insan topluluklarına ev sahipliği yapmıştır. Bu münasebetle toprağımızın altı tarihi eser bakımından oldukça zengin. Zaman zaman ev ziyaretlerinde vatandaşlarımızın da evlerinin bir köşesinde tarihi kalıntı, tarihi eser olduğunu görüyorum. İlk başta tarihi varlıklarımızı korudukları için vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Fakat bunların esas yerinin de müzeler olduğunu işaret ediyorum. Tabi bunları sadece bizim korumamız değil, bizden sonra ki nesillerine de bu eserleri göstermemiz gerekiyor. Bunun içinde en uygun yerler ve vasıtalar müze müdürlükleridir. Şu ana kadar birçok Ahlatlı’dan çok sayıda tarihi eser toparladım. Gülleler, küpler, estetik mezar taşı kalıntıları adlım. Son olarak Kulaksız Mahallesi Muhtarımız Yılmaz Hakverdioğlu’nun evinde bir kılıç olduğunu öğrendim. Muhtarımla görüştüğümde bu kılıcın Ahlat Müzesine verilmesinin daha iyi olacağını ve gelecek nesillere aktarılacağını söyledim. Muhtarımızda sağ olsun kendisine yakışır bir şekilde 200 yıllık Osmanlı kılıcını müzeye bağışladı. Sayın valimizde yerel haberlerden haberdar oldu. Kendisi de bir teşekkür belgesi hazırlayıp imzalamayı uygun görmüş. Bizde takdimini gerçekleştirdik. Muhtarımızı da seviyoruz" dedi.

Muhtar Hakverdioğlu ise, Vali Çınar ve Kaymakam Tekbıyıkoğlu’na nazik davranışlarından dolayı teşekkür etti.
Kaynak: İHA