Kömürün Kalori Derecesi İçin Dava Açtı

Keşan'da Mali Müşavir Mehmet Saim Ercan, kömürün kalori derecesi için dava açtığını bildirdi.

Mali Müşavir Ercan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Mahalli İl Çevre Kurulu kararının 1. maddesinin 1'inci bendinde yer alan '5 bin 800 kalorinin altında kömür yakılmaması' ile ilgili iptal davası açtığını belirtti.

Ercan, Edirne İl Mahalli Çevre Kurulu'nun, 12 Nisan'da aldığı 86 nolu karar ile Keşan sınırları içerisinde satılması gereken kömürler ile ilgili rakamlar verildiğini ve buna göre 5 bin 800 kalorinin altında kömür yakılmasının yasaklandığını hatırlattı.

Kararın iptali konusunda dava açtığını belirten Ercan, şunları kaydetti:

'Bu donelerde kalori 5 bin 800 isteniyor. 1. bendinde istenilen donelere uyan kömürler Keşan içerisinde satılabilir deniyor. Ancak, bu donelere sahip olan yerli kömürümüzün mevcut olmamasından dolayı ve bu donelerdeki kömürün fiyatı 600, 650 liralarda olmasından dolayı halkımız maddi sıkıntılar içerisine girecek. Bu sebepten dolayı yerli kömürle ilgili bakanlık, Türkiye’de en fazla kirlilik oranlarına göre 4 bin 800 kalorilik doneler vermiştir. Ancak valiliğin bunu 5 bin 800'e çıkarmasının keyfi bir karar olduğuna inanıyorum. Ben de daha önce Tekirdağ ve Malkara’da 2010 yılında yapılmış olan benzer uygulamaya karşı idare mahkemesinin yürütmeyi durdurma kararlarını inceledim. Bunlara dayanarak Keşan’da 4 bin 800 kalorili yani bakanlığın vermiş olduğu en üst dilimdeki kalori nispetine göre kömürlerin satışının ayarlanması ve 5 bin 800 kalori kararının iptal olması yönünde bugün dava açtım.'

Kaynak: AA