Hayat Eli Sadaka Derneği 2016 Kurban Bedellerini Açıkladı

Hayat Eli Sadaka Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, 2016 vekâletle kurban kesim bedellerini açıkladı. Buna göre vekâlet kurban bedelleri Türkiye’de 750 TL, Asya ve Afrika’da ise 295 TL olarak belirlendi.

Hayat Eli Sadaka Derneği 2016 Kurban Bedellerini Açıkladı
Dernek yönetiminden yapılan açıklamada, vekâleten kesilen kurbanların bir bölümünün Türkiye’de, bir bölümünün de yurt dışında açlık, yoksulluk ve iç çatışmaların yoğun olarak yaşandığı ülkelere ulaştırılacağına vurgu yapılırken, şu mesaj paylaşıldı:

"Derneğimiz, bu yıl vekâlet yoluyla kurban kesim bedellerini yurt içinde 750 TL, yurt dışında da 295 TL olarak belirledi. Kurbanların kesimi Türkiye, Asya ve Afrika olmak üzere 3 bölge ve 6 ülkede yapılacaktır. Kurban kesimi yapılacak ülkeler kurban bağışına göre netleşecektir. Ülke sayısında bağışa göre artışlar öngörülmüş ve hazırlıklar bu yönde yapılmıştır.”

Kurban bedellerini ilgili banka hesaplarına yatırıldığı esnada kurban hisse sahibinin adının, kurbanın adak mı, akika mı, vacip mi olduğu bilgisinin yanı sıra dernek görevlilerinin telefonla vekâlet alabilmeleri için mutlaka telefon bilgisinin verilmesi hakkında yarıda bulunuldu.

Kurban kesimlerinin tamamen İslami kurallar çerçevesinde yapılacağına ve kurban kesim görüntülerinin kurban sahiplerine gönderileceğine yönelik bilgi verilen açıklamada, “Vatandaşlarımız, www.sadaka.org.tr internet adresinden online bağış yapabilmenin yanı sıra Kuveyt Türk ve Türkiye Finans bankalarının bağış ekranından ‘Sadaka Derneği’ne ayrıca Albaraka Türk TR89 0020 3000 0259 1555 0000 01 iban numarası ve 130 60 524 numaralı PTT posta koduna kurban bağışında bulunabilirler” ifadelerine yer verildi.

Kaynak: İHA