Emekli Vali'ye Bodrum'da Cenaze Töreni

Emeli Vali Boran, vasiyeti üzerine Muğla'nın Bodrum ilçesinde toprağa verildi.

Yakalandığı kanser hastalığına yenik düşen emekli Vali Uğur Boran, vasiyeti üzerine Bodrum ilçesinde toprağa verildi.

Bodrum'da kaymakamlık yaptıktan sonra, vali olarak atandığı Bitlis'te emekli olan Uğur Boran İstanbul'daki evinde 62 yaşında hayatını kaybetti.

Boran'ın vasiyeti üzerine, ilçede cenaze töreni düzenlendi. İlk tören daha önce görev yaptığı Bodrum Kaymakamlığı önünde gerçekleştirildi. Buradaki törene, Muğla Valisi Amir Çiçek, Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar, Fenerbahçe eski Başkanı Ali Şen'in de aralarında olduğu sanat, spor ve iş dünyasından çok sayıda isim katıldı.

Törende gazetecilerin sorularını yanıtlayan Boran'ın eşi Dilek Boran, eşinin hiç kendisini düşünmeyen, menfaat gütmeyen, kimseye kin beslemeyen çok özel bir kişiliğe sahip olduğunu söyledi. Boran, eşinin kendisine öldükten sonra Torba'da toprağa verilmeyi vasiyet ettiğini kaydetti.

Törende konuşan Ağar ise Boran'ın çok değerli birisi olduğunu ifade etti.

Görevde olduğu süre içerisinde Boran ile çalıştığını anlatan Ağar, 'Bizim de görevde olduğumuz süre içerisinde buraya görevli olarak gönderdiğimiz bir arkadaşımızdı. Yüzünün akıyla görevinin üstesinden geldi. Genç yaşta bu kayıp bizi ve meslek camiasını üzdü. Derin bir üzüntü içindeyiz.' diye konuştu.

Kaymakamlık bahçesinde okunan dualar ve yapılan konuşmaların ardından, Boran'ın Türk Bayrağı'na sarılı tabutu, görevli polislerin omuzlarında Bodrum Belediye Meydanı'ndaki Adliye Camisi'ne getirildi.

Boran, ikindi namazının ardından kılınan cenaze namazı sonrasında, Torba Mezarlığı'nda defnedildi.
Kaynak: AA