Cumhuriyet Meydanı 94. Kurtuluş Yıldönümüne Hazırlanıyor

Biga’da, ‘Yaşanacak şehir Biga’ projesi kapsamında Cumhuriyet meydanının düzenlenmesine başlandı. Meydan düzenlemesi 18 Eylül 2016 tarihine yani Biga’nın kurtuluşunun 94. Yıl kutlamalarına yetiştirilecek.

Cumhuriyet Meydanı 94. Kurtuluş Yıldönümüne Hazırlanıyor
Biga Belediyesi ekipleri ‘Yaşanacak Şehir Biga’yı oluşturmak için çalışmalarını sürdürüyor. Kent meydanlarını daha işlevsel, kullanışlı ve modern hale getiren projeler hayata geçiriliyor. Cumhuriyet Meydanında da çalışmalar başladı.

Cumhuriyet Meydanı yeni proje ile merdivenli ve parçalı görünümden kurtarılacak ve yepyeni bir kent meydanı daha ortaya çıkacak. İlk olarak Çiçeklidede Halk Meclisi’nde mahalle sakinlerinin görüşü alınarak Çiçeklidede Meydanı düzenlenmiş ve yeni hali büyük beğeni toplamıştı. Ardından Hamdibey Mahallesi’nde Hamdibey Meydanı düzenlenmiş ve Kuvay-ı Milliye kahramanı Köprülülü Hamdi Bey’i heykeli bu meydana yerleştirilmişti.

Düzenlemelerle ilgili bilgi veren Biga Belediye Başkanı İsmail, “Kentimiz maalesef dar bir alana sıkışmış görüntüye sahip. Neyse ki son zamanlarda kent merkezimiz genişliyor ve yayılıyor. Yeni ortaya çıkan yerleşim alanlarında bu nedenle daha rahat çalışabiliyoruz. Eski yerleşim yerlerindeki bölgelerde ise nispeten daha dar kapsamlı çalışmalar gerçekleştiriyoruz. İlk olarak Çiçeklidede Meydanı ve ardından Hamdibey Meydanı’nı düzenledik ve daha aydınlık, daha kullanışlı ve daha modern bir hale getirdik. Cumhuriyet Meydanı’nda da buna benzer bir çalışma yürüteceğiz. Merdivenli karma yapı ortadan kalkacak ve daha sade, kullanışlı ve çağımıza uygun bir görünüm ortaya çıkacak. Bu fırsatla ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün meydana ve Bigamıza yakışacak güzellikle bir heykelini eskisiyle değiştireceğiz. Ayrıca daha önce 2012 yılında restore edilen tarihi Şadırvan’ı da aslına uygun olarak restore edeceğiz. Tarihimize ve kültürümüze sahip çıkmak, biz idarecilerin temel görevleri arasında. Cumhuriyet Meydanı düzenlememizi 18 Eylül 2016 tarihine yani Bigamızın kurtuluşunun 94. Yıl kutlamalarına yetiştirmek istiyoruz. Bu süreçte halkımızdan çalışmamız bitene kadar bizlere sabır göstermelerini diliyorum. Hep birlikte yerinden yöneterek, ‘Yaşanacak Şehir Biga’yı ortaya çıkaracağız. Yorulmadan, gece gündüz Biga için çalışan mesai arkadaşlarıma da bu vesileyle teşekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA