CHP Bursa Milletvekili İrgil Açıklaması

'Sağlık taşerona teslim edilemez. Sağlıkta kalite istiyorsanız, sağlığı profesyonel sağlıkçılara teslim etmelisiniz'

CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil, 'Sağlık taşerona teslim edilemez. Sağlıkta kalite istiyorsanız, sağlığı profesyonel sağlıkçılara teslim etmelisiniz. Sağlık Bakanlığı, derhal sağlıkta taşerona son vermelidir.' dedi.

İrgil, TBMM'de CHP Sağlık Komisyonu üyesi milletvekilleriyle düzenlediği basın toplantısında, olağanüstü hal sürecinde eğitim ve sağlık alanlarında çok sayıda açığa almanın yaşandığını, sağlık alanında bazı karmaşaların meydana geldiğini söyledi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'ndan geçen torba tasarıda, Sağlık Bakanlığının 20 bin kadro tahsisi yaptığını, ancak bunun yeni atama anlamına gelmediğini kaydeden İrgil, memurluktan atılanların yerine ise direkt atama yapılacağını aktardı.

İrgil, 2014 KPSS'nin geçerliliğini yitireceğini ve yeni sınav açılarak alım yapılacağını savunarak, bu nedenle sağlık alanında kamuda istihdam edilmek isteyenlerin sınava yoğunlaşması önerisinde bulundu.

GATA'nın kapatılmasını eleştirdiklerini belirten İrgil, 'Türkiye'nin askeri tıp alanında da ağırlıklı eğitim veren bir yere ihtiyacı olduğunu düşünüyoruz.' diye konuştu.

Sağlık çalışanlarının özlük haklarına da değinen İrgil, sağlıkçıları birebir ilgilendiren yıpranma ve emeklilik maaşlarının artırılmasıyla ilgili bir düzenleme yapılmamasını da eleştirdi.

İrgil, sağlıkta atama bekleyen binlerce işsiz sağlıkçının bulunduğunu belirterek, 'Sağlık taşerona teslim edilemez. Sağlıkta kalite istiyorsanız, sağlığı profesyonel sağlıkçılara teslim etmelisiniz. Sağlık Bakanlığı, derhal sağlıkta taşerona son vermelidir. Bu konuda çağrımızı tekrarlıyoruz.' ifadelerini kullandı.

CHP Antalya Milletvekili Niyazi Nefi Kara, öncelikle sağlık çalışanlarının özlük haklarının düzeltilmesi gerektiğini söyledi.

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, eczacılarla ilgili düzenlemenin de takipçisi olacaklarını kaydetti.
Kaynak: AA