Bir Tonluk Aslan Alıcısını Bekliyor

Yalova’da kurban pazarı kuruldu.

Bir Tonluk Aslan Alıcısını Bekliyor
Yalova’da kurban pazarı son kez Elmalık yolu üzerinde kuruldu. Birçok hayvan satıcısı hazırlıklarını sürdürüyor. Doğu ve güneydoğudan getirilen hayvanlar görücüye çıktı. Yetiştiriciler hayvanlarını satmak üzere Yalova’ya getirmeye başladı.

Bu yıl doğuda da hayvan fiyatlarının oldukça yüksek olduğuna dikkat çeken yetiştiriciler, "Kurbanlıklar bu yıl ucuz olmayacak. Zira hem hayvan sayısı az, hem de doğuda da oldukça pahalı. Bu yıl satışların iyi geçmesini umuyoruz. Tavsiyemiz hayvan sayısı az olduğundan vatandaşların alışlarını son günlere bırakmamalarıdır" dediler.

Pazarda büyükbaş hayvan fiyatları kilosuna göre değişirken ortalama olarak 6 ile 8 bin arasında satışa sunuluyor. Küçük baş hayvanlar henüz pazara getirilmedi. Buna rağmen onların fiyatlarının da 600 ile bin TL arasında değişeceği düşünülüyor.

Bir tonluk Aslan alıcısını bekliyor

Hayvan pazarının şu andaki en iri hayvanı ise 1 tonluk Aslan isimli sığır. Erzurum’dan getirilen bu hayvan 20 bin TL’ye satışa çıkartıldı. Yetiştirici Ömer Taş, "Aslan 4 yaşında bir hayvan. Ağırlığı 1 tondan fazla. Çok özel bir beslenme sürecinden geçti. Alan kişi memnun kalacak" dedi.

Pazarın bir diğer dikkat çeken hayanı ise, "Zafer" isimli 700 kiloluk düve. Bu hayvan ise 12 bin TL’den satışa sunuldu. Kars’tan gelen düvenin salma olarak beslendiğini belirten yetiştiricisi Ziyettin Can, "Bu hayvan Kars yaylalarında salma olarak büyüdü. Suni yemlerle beslenmediğinden eti çok lezzetlidir. Kim bu hayvanı satın alırsa gerçekten de çok memnun kalacak" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA