Beyaz Perde Her 15 Temmuz'da 'Darbeye Hayır' Diyecek

Uluslararası Demokrasi Bilinci Derneği tarafından her yıl 15 Temmuz10 Ağustos tarihlerinde 'Uluslararası Demokrasi Film ve Kültür Festivali' düzenlenecek.

Türkiye ve dünyada halkın seçilmiş ve meşru temsilcilerine karşı girişilen komplo ve darbe girişimlerini 'lanetlemek' amacıyla her yıl 15 Temmuz-10 Ağustos tarihlerinde 'Uluslararası Demokrasi Film ve Kültür Festivali' düzenlenecek.

Uluslararası Demokrasi Bilinci Derneği tarafından organize edilecek, ilki 2017'de düzenlenecek festivalde, demokrasinin değeri ve önemini vurgulayan filmler, seyirciyle buluşacak.

Festival süresince film gösterimi ve ödüllü kısa film yarışması dışında seçkin ve saygın isimlerin katılımıyla panel ve seminerler yapılacak, sergiler düzenlenecek. Bu çalışmalarla uluslararası kamuoyunun da 15 Temmuz'da Türkiye'de yaşananlarla ilgili doğru bilgilenmesi sağlanacak.

Festivalin tüm konuklarının katılacağı gezi, keşif ve yarışmaların yanı sıra 15 Temmuz'u demokrasi şölenine dönüştürecek tiyatro gösterimleri ve konserler de gerçekleştirilecek.

'Demokrasi Müzesi' kuruluşuna da öncülük edecek festival, demokrasi nöbetlerinin tutulduğu 15 Temmuz-10 Ağustos tarihlerinde yapılacak.

Kaynak: AA