Atlanta Fed Başkanı Lockhart Açıklaması

'Ekonomiye olan güvenim haklı çıkarsa, bu yıl en az bir kez faiz artırılmasının uygun olacağını düşünüyorum'.

ABD Merkez Bankası (Fed) Atlanta Şubesi Başkanı Dennis Lockhart, 'Ekonomiye olan güvenim haklı çıkarsa, bu yıl en az bir kez faiz artırılmasının uygun olacağını düşünüyorum.' dedi.

Lockhart, Tennessee eyaletinin Knoxville kentinde yaptığı konuşmada, Fed'in yıl bitmeden faiz artırımına gitme olasılığının göz ardı edilemeyeceğini ifade etti.

Üçüncü çeyreğe ilişkin göstergelerin toparlanmaya işaret ettiğini belirten Lockhart, ekonominin gelecek 16 ay boyunca ılımlı hızda büyümeye devam edeceği öngörüsünde bulundu.

Atlanta Fed Başkanı Lockhart, bunun iş gücü piyasasının tam istihdam ve yüzde 2 hedefine ulaşılmasını sağlayacağını belirterek, 'Ekonomiye olan güvenim haklı çıkarsa, bu yıl en az bir faiz artışına gidilmesinin uygun olacağını düşünüyorum.' değerlendirmesinde bulundu.

New York Fed Başkanı Willam Dudley de yaptığı açıklamada, bir sonraki faiz artışına eylül ayında gidilmesinin mümkün olduğunu kaydetti.

Fed'in para politikalarını belirleyen Federal Açık Piyasa Komitesinin (FOMC) bir sonraki toplantısı 20-21 Eylül'de Washington'da gerçekleştirilecek.

Fed Başkanı Janet Yellen toplantının ardından alınan kararları değerlendirmek üzere basın toplantısı düzenleyecek.

Kaynak: AA