Aşırı Sıcaklarda Kıyafetleri İle Çaya Girerek Serinliyorlar

Gaziantep’in Araban ilçesinde piknik alanlarında stres atan vatandaşlar, kıyafetleri ile birlikte girdikleri çayda serinliyor.

Aşırı Sıcaklarda Kıyafetleri İle Çaya Girerek Serinliyorlar
Araban ilçesinde vatandaşlar, aşırı sıcaklar nedeniyle Sıtma Pınar Mesire alanına akın ediyor. Kimileri ağaç gölgelerinde mangal keyfi yaparken, kimileri ise piknik alanında bulunan ve doğal su kaynaklarından oluşan çaya kıyafetleri ile girerek serinliyor. Mesire alanındaki vatandaşlar, gerekli çevre düzenlemesi ve çalışmalar yapılarak, bölgenin daha modern hale getirilmesini istedi. Ailesi ve Avrupa’da işçilik yapan gurbetçi yakınları ile birlikte Sıtma Pınar’ına piknik yapmak için gelen Arabanlı Hüseyin Altınbaş, havaların sıcak olduğu günleri piknik alanında geçirdiğini ifade etti.

Altınbaş, “Her yıl yaz mevsimlerinde havaların da aşırı sıcak geçmesiyle birlikte ailem ve Avrupa’da işçilik yapan gurbetçi akrabalarım ile birlikte buraya gelip piknik yaparak doğal kaynak suyunda yüzerek serinliyoruz. Yalnız hiçbir çevre düzenlemesi bu güne kadar yapılmamış. Buraya her gün Araban ilçe merkezi, ilçeye bağlı kırsal mahalleler ve çevredeki il, ilçe ve kırsal mahallelerdeki vatandaşlar ile birlikte değişik Avrupa ülkelerindeki Arabanlı gurbetçiler gelerek, izinlerini geçiriyor. Buradaki alanda ise piknik yapıyorlar, serinliyorlar. Yalnız bazı eksikliklerin bulunması ve çevre düzenlememesi nedeniyle zaman zaman mağdur oluyorlar” diye konuştu.

Sıtma Pınar Çayı kıyısında arazisini piknik alanı olarak işleten vatandaşlardan Mustafa Çöplü ise mesire alanında çevre düzenlemesi yapılması halinde belirlenecek olan kira karşılığında işletme yapabileceklerini de sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA