Ambulans Uçak Aynı Anda İki Hastaya Umut Oldu

Denizli ve Aydın'dan İstanbul'a sevki uygun görülen iki hasta, Sağlık Bakanlığının ambulans uçağıyla Denizli'den İstanbul'a sevk edildi.

Denizli'de sağlık sorunları nedeniyle İstanbul'a sevki uygun görülen bir bebekle Aydın'da vücudunun yüzde 80'i yanan bir hasta, Sağlık Bakanlığının ambulans uçağıyla Denizli'den İstanbul'a sevk edildi.

Denizli Devlet Hastanesinde dünyaya gelen ve doğumsal damar anomalisi nedeniyle yüksek tansiyon tanısı konan bebek K'nin ileri tetkik ve tedavisinin yapılabilmesi amacıyla İstanbul'da özel bir hastaneye sevki uygun görüldü. Bebeğin karayoluyla sevki riskli bulunduğundan Komuta Kontrol Merkezi tarafından hava ambulansı talep edildi.

Hava Koordinasyon Merkezi tarafından hava ambulansıyla sevk talebi uygun görülen bebek K, Acil Sağlık Ekibi gözetiminde kuvöz içerisinde Ankara'dan Çardak Havaalanına gelen Sağlık Bakanlığına ait ambulans uçaktaki görevlilere teslim edildi.

Aynı gün Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesinde yoğun bakımda tedavi gören, vücudunun yüzde 80'inde yanık bulunan genel durumu kötü, bilinci kapalı, solunum cihazına bağlı Ü.A'nın (34) tedavisinin, bünyesinde Yanık Merkezi bulunan bir sağlık tesisinde sürdürülmesi kararlaştırıldı.

İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevki uygun görülen hasta, Sağlık Bakanlığı Hava Koordinasyon Merkezi ve Denizli ve Aydın Komuta Kontrol Merkezlerinin eş zamanlı koordinasyonu neticesinde Aydın'dan karayoluyla Çardak Havaalanına getirildi.

Ü.A, burada Denizli Devlet Hastanesinden İstanbul'a sevk edilen bebek K. ile aynı ambulans uçakla Çardak Havaalanından İstanbul'a nakledildi.
Kaynak: AA