23. Uluslararası Adana Film Festivali'ne Doğru

1925 Eylül'de gerçekleştirilecek festivalde oyuncular Ayla Algan ve Murat Soydan ile yazar Osman Şahin'e onur ödülü verilecek.

Adana Büyükşehir Belediyesince bu yıl 19-25 Eylül'de düzenlenecek 23. Uluslararası Adana Film Festivali'nde oyuncular Ayla Algan ve Murat Soydan ile yazar Osman Şahin'e onur ödülleri̇ takdim edilecek.

Festivalin basın temsilciliğinden yapılan yazılı açıklamada, festivalde bu yıl onur ödüllerinin 20 Eylül Salı günü yapılacak Açılış ve Onur Ödülleri Töreni’nde sahiplerine verileceği bildirildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, ödül alacak isimlerin Türk sinemasına büyük katkılar sağlamış usta sanatçılar olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

'Bu yıl festivalimizde onur ödülü takdim edeceğimiz isimlerden biri Ayla Algan. Algan'ı Türk tiyatrosuna verdiği emeklerin yanı sıra, beyazperdede hayat verdiği unutulmaz karakterlerden tanıyoruz. Türk sinemasının ve özellikle Yeşilçam döneminin unutulmaz oyuncularından biri olan Murat Soydan ise onur ödülü alacak bir diğer isim olacak. Yine sinemamıza ilham veren pek çok öyküyü kaleme alan yazar Osman Şahin de ödülünü almak üzere aramızda olacak. Sinema hafızamıza güçlü eserleriyle kazınan birbirinden değerli sanatçılarımızı, festivalimiz sırasında Adana’da ağırlamaktan memnuniyet duyacağız.'

Sözlü, onur ödülleri bölümü kapsamında Ayla Algan, Osman Şahin ve Murat Soydan'ın filmlerinden oluşan seçkilerin izleyiciyle buluşacağını, sinema yazarı Burçak Evren’in yine bu üç isimle ilgili kitapları kaleme alacağını bildirdi.
Kaynak: AA