15 Temmuz şehit yakını ve gaziler için yeni düzenlemeler

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, 15 Temmuz Darbe Girişimi esnasında şehit olanların ailelerine ve gazilere her türlü desteğin ve imkanın sağlanacağını açıklayarak, bu kapsamda hükümetin yeni bir düzenleme için çalışmalarını başlatmış olduğunu bildirdi.

15 Temmuz şehit yakını ve gaziler için yeni düzenlemeler
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalık yaptığı yazılı açıklama da, “Millet olarak o gece kahramanca mücadele veren vatandaşlarımıza minnet borçluyuz. Onlar Türkiye'ye karşı yapılan işgal girişimine gözlerini kırpmadan canlarını ortaya koydular. Ülkemizi uçurumun kenarından kurtardılar. Şimdi onların emanetlerine sahip çıkma zamanıdır. Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere Başbakanımız, hükümetimiz, bakanlıklarımız, partimizin genel merkezi ve tüm teşkilatlarımız, demokrasiye gönül vermiş milletimiz; kahramanlarımızın yanındadır ve daima yanında olacaktır.” şeklinde bilgi verdi.

Darbe girişimindeki şehit ve gazi olanlara ne yapılırsa yapılsın haklarının ödenemeyeceğini belirten Çalık; Başbakan Binali Yıldırım'ın açıkladığı yeni düzenlemeler bilgiler vererek, 15 Temmuz öncesi Şehit ve Gazilere aylık bağlanabilmesi için SGK prim borcu olmama şartının KHK ile kaldırıldığını, yeni düzenlemeyle birlikte borcu olan şehit ve gazinin tüm borcunun silineceğini, gerekli maaşın bağlanacağını belirtti.

15 TEMMUZ ŞEHİT YAKINLARI VE GAZİLERE VERİLECEK İMKANLAR
Çalık şu bilgileri verdi; “Sayın Başbakanımız da açıklamasında 'Sen yüzde 10 yaralandın, sen yüzde 30 yaralandın mı' diyeceğiz? Bu demokrasimiz için, vatanı için canını veren evlatlarımıza yakışır mı? Elbette yakışmaz.' diyerek 15 Temmuz Gazilerimizde yüzde 40 iş göremezlik şartı aranmayacağını belirtti. O gece tırnağının ucundan dahi bir damla kan akmışsa bu vatan içindir. Yeni düzenlemeyle 15 Temmuz Gazilerimiz tüm gazilik haklarından yararlanacaktır. Şehit yakınlarına 2 istihdam, Gazilerimize ise 1 istihdam hakkı verilecek. Yapılacak yeni düzenlemeyle şehit yakınlarına tazminat hakkı da eklenecek. Vatandaşlara 240 bin TL tazminat verilecekken, 3200 TL'de maaş bağlanacak. Aynı zamanda tazminat ve maaşlara icra ve benzeri yaptırımlar uygulanmayacak. Şehit yakınları faizsiz konut kredilerinden de faydalanabilecek, şehir içi ulaşım ve burs avantajlarından yararlanabilecekler.”

ŞEHİT YAKINLARI VE GAZİLER TEK TEK ZİYARET EDİLECEK
Şehitlerin kıymetli emanetlerine sahip çıkmak, gazilerin yaralarını bir nebze sarabilmenin AK Parti'nin nihai hedefi olduğunu kaydeden Çalık, “Onlar bizim en kıymetli hazinemizdir. 15 Temmuz gecesinden sonra, demokrasinin varlığı ve mücadelesi devam ediyorsa bunu çok muktedir kahramanlarımıza borçluyuz. Genel Başkanımız ve Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım'ın talimatıyla 240 şehit yakınımızı ve 2 bin 195 gazimizi tek tek ziyaret edeceğiz.” dedi.