Üniversitelilerden Kumluca Belediye Başkanı Çetinkaya'ya Teşekkür Ziyareti

Üniversite yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından bu yıl yeni üniversiteye başlayacak bir grup öğrenci, Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya'ya teşekkür ziyaretinde bulundu.

Kumluca Belediyesi'nin tercih döneminde rehberlik hizmetinden yararlanan ve yükseköğretim programına kayıt yaptırmaya hak kazanan bir grup öğrenci, Kumluca Belediye Başkanı Çetinkaya'yı makamında ziyaret etti.

Kumluca Belediyesi eğitim uzmanı Ali Alpaslan'ın da hazır bulunduğu ziyarette öğrenciler, Çetinkaya'ya teşekkür etti.

Alpaslan, yerleştirme sonuçlarının açıklanmasıyla birçok öğrencinin üniversiteye yerleştiğini, bu konuda belediye olarak tercih döneminde yaptıkları danışmanlık hizmetinin faydalı olduğunu söyledi.

Kumluca Belediyesi tercih merkezinde yaklaşık bin 400 civarında öğrenciyle birebir görüşerek hangi üniversiteleri tercih edebilecekleri konusunda fikir alışverişinde bulunduklarını ifade eden Alpaslan, sonuçlar açıklandığında öğrencilerin büyük bölümünün istedikleri üniversite ve bölüme yerleştiklerini gözlemlediklerini belirtti.

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya da öğrencileri kutlayarak, yeni eğitim hayatlarında başarı diledi.

Öğrencilerle bir süre sohbet eden Çetinkaya, öğrencilerden başarılı bir eğitim öğretim hayatı geçirmelerini ve eğitimin sonunda topluma, insanlığa faydalı bireyler olmalarını istedi.

Çetinkaya, üniversite yaşamının insan yaşamında önemli değişiklikler sağladığını ifade ederek, 'Üniversite sizin hayatınızda önemli eşik. Bugüne kadar hep ailenizin yanında eğitim gördünüz, bundan sonra kendi ayaklarınız üzerinde durarak hem eğitim göreceksiniz hem de hayatı daha iyi tanıyacaksınız. Bu süreci ne kadar başarılı geçirirseniz, bundan sonraki hayatınız da bir o kadar başarılı olacaktır.' dedi.

Kaynak: AA