Uludağ'da Astrofest Coşkusu

Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi (BTM) tarafından bu yıl 2.’si gerçekleştirilen ‘AstroFest’, astronomi severleri, hafta sonunda Uludağ 2. Bölge’de bir araya getirdi.

Uludağ'da Astrofest Coşkusu
BTM’nin toplumun bilime olan ilgisini arttırmak üzere gerçekleştirdiği etkinliklerden biri olan ve gökyüzü tutkunlarını buluşturan ‘AstroFest 2016’, Uludağ’da keyifli görüntülere sahne oldu. 17 farklı ilden gelen 560 katılımcı ile gerçekleşen etkinlikte, astronomi uzmanları farklı konularda konferanslar verirken, her yaşa uygun atölyeler de yoğun ilgi gördü.

Etkinliğin açılışına Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdülkadir Karlık ve Bursa Kültür AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Rıfat Bakan da katıldı.

Uludağ’ın eşsiz doğasında gerçekleşen etkinlikte, meteor yağmuru çıplak gözle gözlemlenebildi.

Etkinliğe katılanlar astronomi, takımyıldızları ve gökyüzü eğitimleri gibi konularda sohbetlere de katıldı.

Astronomi tutkunları NASA’dan, CERN’den, Türkiye Astronomi Derneği’nden, TÜBİTAK’tan, ODTÜ ve Boğaziçi Üniversitesi’nden, Ulrecht Üniversitesi’nden gibi bilim dünyasına yön veren kuruluşlardan gelen uzmanlarla gökyüzü hakkında konuşma şansı buldu. Mars’ın keşfi, uzay ve astronominin bilinmeyenleri, İslam ve Astronomi gibi temalarda gerçekleşen konferanslar ise bilim severlerden yoğun ilgi gördü.

TRT’nin ‘Doğadaki İnsan’ isimli sevilen belgeselinin yapımcısı ve sunucusu Serdar Kılıç da AstroFest’e renk kattı. Katılımcılarla birlikte Uludağ’da bir doğa yürüyüşü gerçekleştiren Kılıç, keyifli programda doğadaki yaşam ve yürüyüşler ile ilgili bir de konferans verdi.
Kaynak: İHA