THY'den Pakistan Bağımsızlık Günü Jesti

THY'nin İstanbulLahor seferini düzenleyen uçağında 'Pakistan Bağımsızlık Günü' dolayısıyla yolculara TürkiyePakistan rozetleri dağıtıldı Yolculuk esnasında iki ülke kardeşliğine vurgu yapılan kutlama anonsu, yolculardan yoğun alkış aldı.

Türk Hava Yolları'nın (THY), İstanbul-Lahor seferini düzenleyen uçağında 'Pakistan Bağımsızlık Günü' dolayısıyla yolculara Türkiye-Pakistan rozetleri dağıtıldı ve yolculuk esnasında iki ülke kardeşliğine vurgu yapılan kutlama anonsu yapıldı.

THY'nin dün akşam İstanbul'dan Pakistan'ın Pencap eyaletinin başkenti Lahor'a sefer düzenleyen uçağı renkli görüntülere sahne oldu. Uçağın havalanmasından kısa süre sonra, 14 Ağustos Pakistan Bağımsızlık Günü dolayısıyla kutlama anonsu yapıldı. Anonsu sürprizle karşılayan yolcular ise alkışlarla memnuniyetlerini ortaya koydular.

Bundan kısa süre sonra da yolculara Pakistan-Türkiye bayraklı rozet ve lokum dağıtıldı. Kimi ailelerin rozetleri bebeklerinin elbisesine taktıkları ve yolcuların uygulamadan hoşnut kaldıkları görüldü.

THY Pencap Eyaleti Koordinatörü Besim Perolli, uçakta AA muhabirine yaptığı açıklamada, söz konusu uygulamanın yolcularda karşılık bulmasından duydukları memnuniyeti dile getirerek, 'Amacımız iki ülke arasındaki dostluğu pekiştirmek ve Pakistan Bağımsızlık Günü dolayısıyla yolcularımıza bir jest yapmaktı' dedi.

Öte yandan, Lahor'a atanan Başkonsolos Serdar Deniz'in de bulunduğu uçakta kendisine yeni görevi dolayısıyla uçak kapısında çiçek takdim edildi. Deniz'i uçaktan inişinde Lahor polisini eğitmekle görevli Türk emniyet amirleri ve bazı diğer yetkililer karşıladı.
Kaynak: AA