Soydaş Öğrencilere AA'dan 'Habercilik' Eğitimi

RTÜK öncülüğünde düzenlenen '8. Gelecekle İletişim Çalıştayı' çerçevesinde, 9 farklı ülkeden soydaş öğrenciler, üç gün süresince AA Genel Müdürlüğünde habercilik eğitimi alacak AA Haber Akademisi Koordinatör Yardımcısı Hayri Çetinkuş tarafından verilen ilk eğitime katılan öğrenciler, AA'nın tarihçesi, kurumsal yapısı ve uluslararası eğitim faaliyetleri konusunda bilgilendirildi

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) öncülüğünde düzenlenen '8. Gelecekle İletişim Çalıştayı' çerçevesinde 9 farklı ülkeden soydaş öğrenciler, 3 gün boyunca Anadolu Ajansı Genel Müdürlüğünde 'ajans haberciliğinde fotoğraf, görüntü, yazılı haber ve yeni medya işleyişleri' konularında eğitim alacak.

RTÜK'ün Türkiye'deki üniversitelerin iletişim fakültelerinde okuyan veya öğrenimlerini bitirip ülkelerine dönen Türk cumhuriyetleri ve akraba topluluklarına mensup katılımcılarla her yıl gerçekleştirdiği, 'Gelecekle İletişim Çalıştayı' etkinliklerinin 8'incisi, 20-24 Mayıs'ta Kırgızistan'ın başkenti Bişkek ve Kazakistan'ın Almatı kentinde gerçekleştirildi.

RTÜK tarafından çalıştay çerçevesinde 1-19 Ağustos tarihlerinde 9 farklı ülkeden soydaş öğrencilere, bilgi ve tecrübelerini arttırıcı, yayıncılık, gazetecilik, fotoğrafçılık ve yeni medya alanlarını kapsayan 'Uluslararası Soydaş Öğrenci Yaz Uygulama Eğitimi' verilmesi kararlaştırıldı.

Bu kapsamda Ukrayna-Kırım, Azerbaycan, Irak, Suriye, Kazakistan, Yemen, Bangladeş, Özbekistan ve Kırgızistan uyruklu öğrenciler, AA Genel Müdürlüğünde 15-17 Ağustos arasında, 'ajans haberciliğinde fotoğraf, görüntü, yazılı haber ve yeni medya işleyişleri' konularında eğitim alacak.

AA Haber Akademisi Koordinatör Yardımcısı Hayri Çetinkuş tarafından bugün verilen ilk eğitime katılan öğrenciler, AA'nın tarihçesi, kurumsal yapısı ve uluslararası eğitim faaliyetleri konusunda bilgilendirildi.

Öğrenciler, yarın da 'Ajans Gazeteciliği', 'Ajans Haberciliğinde Yayıncılık' üzerine eğitim alacak. Eğitimlerin 3. gününde ise öğrencilere haberde fotoğraf ve görüntünün önemi ile sosyal medya uygulamaları konusunda bilgilendirmeler yapılacak.

Kaynak: AA