Soma'da 750 Kişiye İstihdam Sağlanacak

Soma’nın Avdan Mahallesinde uzun süredir yapılması için çalışılan Çimento Fabrikası’nın temel atma töreni yapılacak. Türk-Alman ortaklı fabrikanın tüm prosedürlerinin tamamlandığı eylül ayında temel atma töreninin gerçekleştirileceği kaydedildi. Törene Başbakan ile Sanayi Bakanının da katılacağı belirtildi.

Soma'da 750 Kişiye İstihdam Sağlanacak
Soma’nın büyük yatırımlardan biri olan çimento fabrikası yapım çalışmaları devam ediyor. AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber, Soma Kaymakamı Ahmet Altıntaş, Belediye Başkanı Hasan Ergene, DSİ 2. Bölge Müdürü Hayati Çelenk, Çimento Fabrikası Müdürü Ali Özkalemkaş, AK Parti İlçe Başkanı Şeref Kavruk, eski Avdan Belediye Başkanı Sabır Tuna Avdan’da yapımı devam eden çimento fabrikası sahasında incelemeler yaptı.

AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber, Avdan’daki incelemeler sırasında fabrika sahasındaki incelemelerde kamulaştırma ve buna benzer çalışmalar hakkında çimento fabrikası müdürü Ali Özkalemkaş’tan bilgi aldı. Berber, gazetecilere yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Sizlerin de bildiği gibi Çimento Fabrikası inşaatına gelirken küçük bir köprüden geçtik. İlerleyen günlerde büyük makinalar geçecek bunun için yolda genişletme çalışmaları var. Bakırçay deresinin ıslahı projesi var. DSİ Bölge Müdürü ve ekibi ile birlikte incelemelerde bulunduk. Hızlı bir şekilde nasıl yapabiliriz diye görüştük. Hazırlıklarını yaparak en kısa zamanda burada hem yol çalışması, kamulaştırma ve dere ıslahı yapılacak. Bildiğiniz gibi Soma’nın içinde de yarım kalmış bir dere ıslahı çalışması. Bu sene projesi hazır. Kamulaştırma problemleri nedeni ile gecikme olmuştu. Cumhurbaşkanımızın Soma’ya geldiğinde kesin talimatı var inşallah onu da yapacağız. Ben arkadaşlarıma teşekkür ediyor ve Somalılara buradan müjde vermek istiyorum. Hep böyle hayal gibi olan Soma’nın Çimento Fabrikasını en kısa sürede resmi temel atma töreni ile başlatacağız. Ben şimdiden emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Soma’mıza ve memleketimize hayırlı olsun."

Soma Çimento Fabrikası’nda 750 kişinin istihdam edileceği kaydedildi.
Kaynak: İHA