Şanlıurfa'dan Kısa Kısa

Harran Üniversitesinde kayıtlar başladı.

Harran Üniversitesi'nde (HRÜ), 2016-2017 akademik yılı kayıtları başladı.

HRÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Ali Sarışık, yaptığı yazılı açıklamada, üniversitenin bu yıl yüzde 94'lük dilimle tercih edildiğini ve yeni kayıt yaptıracak öğrencilerle birlikte mevcut öğrenci sayısının 23 bine ulaşacağını belirtti.

Bu yıl 4 bin 514 öğrencinin kayıt yapmasının beklediklerini ve üniversitenin ulaştığı tercih edilme oranıyla kendisinden önce kurulan birçok üniversitenin önüne geçtiğini ifade eden Sarıışık, 'Bu rakamın Şanlıurfa'nın gelişmesi, tanınması noktasında önemli bir adım olarak görüyoruz.' dedi.

Sarıışık, üniversitede kayıtların başladığını ve bu noktada öğrencilerin sorun yaşamamaları için bazı tedbirler aldıklarını dile getirerek, şunları kaydetti:

'Gelecek öğrencilerin mağdur olmamaları ve üniversiteye çabuk ulaşmaları için şehirlerarası otobüs terminallerine danışma merkezi ve ücretsiz hizmet verecek olan ulaşım aracı tahsis ettik. Geçtiğimiz yıllarda Osmanbey Yerleşkesi merkezi kafeteryada toplu olarak kayıt yapılıyordu. Öğrencilerimiz saatlerce sıra beklemek zorunda kalıyorlardı. Geçen sene itibariyle fakülte ve meslek yüksekokulları kendi bünyelerinde oluşturdukları kayıt bürolarıyla hizmet vermeye başladılar. Böylece öğrencilerimiz sıra beklemek zorunda kalmıyorlar. Öğrencilerimiz için büyük kolaylık sağladık. Ayrıca e-kayıt yöntemiyle kayıt sistemi devreye girdi. Öğrencilerimiz, internet üzerinden üniversitemize gelmeden kayıtlarını yapıyorlar'

- Vali Tuna Viranşehir'de incelemelerde bulundu

Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, Viranşehir ilçesinde incelemelerde bulundu.

Vali Tuna, beraberindeki daire müdürleriyle, Viranşehir Kaymakamlığı'nı ziyaret ederek, Kaymakam Vekili Ahmet Yıldız'dan bilgi aldı.

Kurum amirleriyle görüşen Tuna, kaymakamlık çıkışında da vatandaşlarla sohbet etti, taleplerini dinledi.
Kaynak: AA