Mısır'dan Yemen'e Destek Mesajı

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi: 'Yemen'deki meşru hükümetin darbenin sona ermesi ve devletin Husilerden geri alınması için harcadığı çabayı destekliyoruz'.

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, Yemenli mevkidaşı Abdurabbu Mansur Hadi ve hükümetin, ülkedeki darbeyi sonlandırmak için harcadığı çabaları desteklediklerini söyledi.

Yemen Haber Ajansı SABA'ya göre, Sisi, Kahire'nin doğusundaki El-İttihadiyye Sarayı'nda Yemen Başbakanı Ahmed bin Dağr başkanlığındaki heyeti kabul etti. Görüşmede, Kızıldeniz ve Babu'l Mendeb Boğazı'nda deniz ulaşımının güçlendirilmesi için iki ülke arasındaki ortak iş birliğinin güçlendirilmesi konuları ele alındı.

'Yemen'deki meşru hükümetin darbenin sona ermesi ve devletin Husilerden geri alınması için harcadığı çabayı destekliyoruz.' diyen Sisi, Yemen'deki meşruiyete destek vermek için Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri içinde yer almaya devam edeceklerini vurguladı.

Sisi, Yemen halkının her alanda yaşadığı sıkıntıların sona ermesini ve ülkede yeniden istikrarın hakim olmasını istediklerini kaydetti.

Yemen heyeti ise Mısır'ın meşru hükümete verdiği destek ve Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyona katkılarından övgüyle söz etti.

Kaynak: AA