Mısır'da Bombalı Saldırı

Sina Yarımadası'nda orduya ait bir aracın hedef alındığı bombalı saldırıda 3 asker öldü, 4 asker yaralandı.

Mısır'ın kuzeydoğusundaki Sina Yarımadası'nda orduya ait bir aracın hedef alındığı bombalı saldırıda 3 askerin öldüğü, 1 askerin yaralandığı bildirildi.

Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, kimliği belirsiz kişilerce yola döşenen bomba, El-Hasene yolunda seyir halindeki kontrol noktalarına su dağıtan aracın geçişi esnasında patlatıldı. Saldırıda 3 askerin hayatını kaybettiği, birinin yaralandığı belirtildi. Yaralanan askerin, tedavi için Süveyş Askeri Hastanesi'ne kaldırıldığı kaydedildi.

Saldırıyı henüz üstlenen olmadı.

Kuzey Sina vilayetine bağlı Şeyh Zuveyd kentinde dün akşam kontrol noktası yakınlarındaki bir eve havan topu düşmesi sonucu 2 sivil ölmüş, bir kişi yaralanmıştı.

Mısır ordusu 4 Ağustos'ta yaptığı açıklamada, terör örgütü DAEŞ’e bağlı Ensar Beyt el-Makdis liderlerinden Ebu Dua el-Ensari ve yardımcılarının da aralarında bulunduğu 46 teröristin öldürdüğünü duyurmuştu.

Mısır ordusu ve emniyet teşkilatı, Eylül 2013'ten bu yana başta Sina olmak üzere, birçok ilde 'Terörist ve tekfirci' olarak adlandırdığı unsurlara yönelik, güvenlik güçlerini hedef alan saldırılar düzenledikleri gerekçesiyle operasyonlar düzenliyor.

Ülkenin kuzeyindeki Sina Yarımadası'nda, Kasım 2014'te terör örgütü DAEŞ'e biat ettiğini duyuran ve daha sonra adını Sina Vilayeti olarak değiştiren Ensar Beyt el-Makdis adlı örgüt gibi bazı silahlı grupların etkin olduğu belirtiliyor.
Kaynak: AA