İMO Antalya Şube Başkanı Balcı Açıklaması

'Ortak ve bütüncül bir çalışma ile Antalya Nazım Planı eki Deprem Master Planına uyumlu Kentsel Dönüşüm Master Planı yapılmalıdır'.

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Antalya Şube Başkanı Mustafa Balcı, deprem master planıyla uyumlu şekilde kentsel dönüşüm master planı hazırlanmasını önerdi.

Balcı, odanın konferans salonunda düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'de deprem konusunda, 17 Ağustos 1999'da meydana gelen ve binlerce insanın ölümüne neden olan Marmara Depremi'nin milat olarak kabul edildiğini belirtti.

Depreme karşı mevcut yapı stoğunun yenilenmesi açısından kentsel dönüşüm çalışmalarının önem taşıdığını ve bu noktada Antalya'nın, henüz yolun başında olduğunu dile getiren Balcı, şunları söyledi:

'Ortak ve bütüncül bir çalışma ile Antalya Nazım Planı eki Deprem Master Planına uyumlu Kentsel Dönüşüm Master Planı yapılmalıdır. Kentsel dönüşüm bahanesiyle ranta dayalı parsel bazında yapılacak kentsel dönüşüm uygulamaları alt ve üst yapı sorunlarının artmasına, ulaşım sorunlarının çözülemez, insanca yaşamın sürdürülemez hale gelmesine neden olacaktır.'
Kaynak: AA