Hayırsever İş Adamı Boğazlıyan'a 100 Kişilik Öğrenci Yurdu Yaptıracak

Yozgatlı hayırsever İş Adamı Mehmet Altun Boğazlıyan ilçesine yaptıracağı 100 kişilik öğrenci yurdunun protokolünü imzaladı.

Hayırsever İş Adamı Boğazlıyan'a 100 Kişilik Öğrenci Yurdu Yaptıracak
Yozgat Valilik toplantı salonunda düzenlenen imza törenine Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, Boğazlıyan Belediye Başkanı Hamdi Erdal, Hayırsever İş Adamı Mehmet Altun, Milli Eğitim Müdür Vekili Mehmet Tekin katıldı.

İmza töreninde konuşan Vali Kemal Yurtnaç, eğitime önem verdiklerini belirterek, “Neye öncelik verirseniz Cenab-ı Hak onu önünüze getiriyor. Biz de Yozgat’ta göreve başladığımızda ilk imzamızı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin yapımıyla ilgili atmıştık. İkinci protokolümüzü de yine eğitime atıyoruz. Hayırsever İş Adamımız Mehmet Altun Bey Boğazlıyan ilçemizde Milli Eğitim Bakanlığımıza devredilmek üzere 100 kişilik bir öğrenci yurdu yapıyor. Belediyemiz bu konuda üzerine düşeni yerine getirip arsayı teslim etmiş. Ümit ediyoruz ki hayırseverlerimiz Yozgat’ta bundan sonra da bu tür çalışmalarda etkin olacaklar. Zira Allah’ın verdiği zenginliği toplumun yararına kullanmak erdemli insanların işidir. Mehmet beye çok teşekkür ediyorum. Ben bu tür çalışmaların toplumumuza örnek olmasını diliyorum. Hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Yurdumuz bir yıl gibi kısa zamanda tamamlanıp hizmete girecek” dedi.

Konuşmaların ardından 100 kişilik öğrenci yurdu yaptırma protokolü imzalandı.
Kaynak: İHA