Halk Ozanı Abdulvahap Kocaman'ı Anma Etkinliği

Şair ve halk ozanı Abdulvahap Kocaman, ölümünün 10'ncu yılında Osmaniye'nin Kadirli ilçesine bağlı Koçlu köyünde çeşitli etkinliklerle anıldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kadirli Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı, Kadirli Eğitim ve Kültür Vakfı Şubesi ve Kadirli Gazeteciler Cemiyeti tarafından organize edilen Abdulvahap Kocaman’ı Anma Şenlikleri doğum yeri olan Koçlu köyünde yapıldı.

Kaymakam Muhittin Pamuk, açılış konuşmasında, rahmetle andığı ve şiirlerini dinlediği Kocaman'ın Çukurova'nın yetiştirdiği önemli bir değer olduğunu ve adının yaşatılması gerektiğini söyledi.

Belediye Başkanı Ömer Tarhan da belediye olarak aşık ve halk ozanlarına her zaman kapılarının açık olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

'Çukurova, barışın, insanlığın, sevdanın, millet sevgisinin ve vatan sevgisinin yoğrulduğu topraklardır. İşte bu yoğrulan topraklarda Aşık Feymaniler, Ayşe Çağlayanlar, Halil Karabulutlar, Karacaoğlanlar ve son olarak Abdulvahap Kocaman bu toprağın yetiştirdiği insanlardır. Bu aşıklarımız kültürümüzü değerlerimizi yansıtan insanlardır. Aşıklarımız bu geleneği devam ettirmelidir. Aşıklık geleneğini yaşatmak için Abdulvahap Kocaman Şenliklerini yapmaya devam edeceğiz.'

Sanatçı Gül Ahmet Yiğit tarafından Kocaman'ın sevdiği türküler okunduğu etkinlikte, aşıklar arası okuma, yazma ve canlandırma kategorilerinden dereceye girenlere altın ve plaket verildi.

Kaynak: AA