Dink Cinayetinde 7 Şüpheliye Tutuklama Talebi

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin yürütülen soruşturmada gözaltına alınan ve aralarında Ali Öz’ün de bulunduğu 7 şüpheli tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink cinayetine ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcısı Gökalp Kökçü’nün yürüttüğü soruşturma kapsamında, gözaltına alınan 7 şüphelinin savcılık sorgusu sona erdi.

Soruşturma savcılığı, Dönemin Trabzon İl Alay Komutanı Albay Ali Öz, astsubay Veysel Ş., polis memuru Tefik C., astsubay Önder A., Uzman Jandarma Osman K., astsubay Ecevit E. ve sivil Adem S.’yi ifadelerinin ardından tutuklama istemiyle Nöbetçi Hakimliğe sevk etti. Şüpheliler İstanbul Nöbetçi 2’inci Sulh Ceza Hakimliği tarafından sorgulanacak.

Soruşturma kapsamında 10 şüpheli tutuklu

Hrant Dink’in öldürülmesiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında daha önce savcılığın talimatıyla çok sayıda isim gözaltına alınmıştı. Cinayetin faili Ogün Samast ve Hrant Dink’i izledikleri iddia edilen şüpheliler İstanbul İl Jandarma İstihbarat Şube’de görevli Abdullah D., Yavuz B., Jandarma İstihbarat görevlisi Emre C., Ergün Y., Volkan Ş., Şeref A., Okan Ş., Hüseyin Y. ve Gazi G., albay Ali S. tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve aralarında gazeteci Ercan Gün’ün de bulunduğu bazı şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor.
Kaynak: İHA