Denizli'den Kısa Kısa

Denizli Büyükşehir Belediyesince üniversiteyi kazanarak Denizli'ye gelen öğrenciler, otogardan üniversiteye ücretsiz taşınacak.

Büyükşehir Belediyesi tarafından Pamukkale Üniversitesini (PAÜ) kazanarak kayıt yaptırmak için Denizli'ye gelen öğrenci ve ailelerine ulaşım kolaylığı sağlanıyor.

Şehir dışından PAÜ'ye kayıt yaptırmak üzere gelen öğrenci ve ailelerinin adres bulmakta zorluk yaşamamaları ve işlemlerini zaman kaybetmeden tamamlamaları için 4 belediye otobüsü tahsis edildi. Bir hafta sürecek uygulama kapsamında Denizli Büyükşehir Belediyesi Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde bekleyen belediye otobüsleriyle şehre gelen üniversiteliler kaydolacakları PAÜ'ye ücretsiz ulaştırılıyor.

- Aileler kaykay parkındaki çocuklarını internetten izleyebiliyor

Merkezefendi Belediyesince kaykay parkında oynayan gençlerin güvenliği ve velilerin çocuklarını sürekli izleyebilmesi için parkı internetten izlemek üzere canlı yayın hizmeti başlatıldı.

Skate Park belediyenin resmi internet sitesi üzerinden 24 saat boyunca canlı izlenebilecek.

Belediyece Skate Park'ta kaykayla oynayan gençlerin güvenliği için alana güvenlik kameraları yerleştirildi.

Aileler, gençlerin adrenalin keyfini belediyenin resmi internet sitesi üzerinden cep telefonları ve bilgisayardan izleyebiliyor.

- Pamukkale Belediyesinden 'bebek seti' ve 'evlilik seti' hediyesi

Pamukkale Belediyesince 5 bin 17 aileye 'bebek seti', 3 bin 191 yeni çifteyse 'evlilik seti' hediye edildiği bildirildi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, belediyenin geçen yıl hayata geçirdiği iki sosyal projeyle ilçede yeni evlenen çiftlere evlilik seti, bebeği dünyaya gelen ailelereyse bebek seti hediye edildiği belirtildi.

Açıklamada, 'İlçede nikah masasına oturan çiftlere içinde Kuran-ı Kerim, İslam'da evlilik ve mahremiyet kitabı, fincan takımı ve Türk bayrağı bulunan set, yeni bebeği olan ailelere de bir bebeğin ihtiyaç duyacağı tüm malzemelerin içinde yer aldığı bir çanta ve battaniye hediye ediliyor.' ifadesi kullanıldı.

Kaynak: AA