Bursa Kapalı Çarşı'daki Yangın

Tarihi Kapalı Çarşı'da çıkan ve 52 dükkanın içindeki eşyalarla küle döndüğü yangından sonra başlatılan restorasyon çalışmaları son aşamaya geldi Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe: 'Zemin kaplamasını da kısa sürede tamamlayıp, bayram öncesi esnafımıza dükkanlarını teslim etmek istiyoruz. Daha sonra da etap etap diğer bölümleri tamamlayacağız'

Bursa Büyükşehir Belediyesinin, Tarihi Kapalı Çarşı'da bulunan İvazpaşa ile Yorgancılar çarşıları arasında kalan bölümde çıkan ve 52 dükkanın küle döndüğü yangından sonra başlattığı ve 122 dükkanı kapsayan restorasyon projesi sona geldi.

Bursa Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Genel Sekreter yardımcıları Musatfa Altın, Neşet Çakmaklı ve Kültür ve Turizm Daire Başkanı Aziz Elmas ile restorasyon çalışmalarını yerinde inceledi.

Kent ziynetlerinin ayağa kaldırılması çalışmaları kapsamında Ulucami, Kapalı Çarşı ve Hanlar bölgesinin ecdada yakışır hale getirildiğini aktaran Altepe, 'İvazpaşa, Sipahi Çarşısı ve Yorgancılar Çarşısı olarak da bilinen çarşının Cumhuriyet Caddesi’ne bakan bölümü el değmedik tek yerdi. Bu bölgenin de aslına uygun restore edilmesi için projelerimizi hazırlayıp, ihaleyi de yapmıştık. Bu sırada yangın çıktı.' değerlendirmesinde bulundu.

Yangından hemen sonra çalışmaları başladıklarını vurgulayan Altepe, şunları belirtti:

'Yangında 52 dükkan zarar görmüştü ama biz 121 dükkanı kapsayan bölgenin tamamı için çalışmaları başlattık. Özellikle Sipahi Çarşısı'nda çalışmalar büyük ölçüde tamamlandı. Kubbelerin kurşun kaplamasından cephe duvarlarının restorasyonuna kadar tüm çalışmalar aslına uygun yapıldı. Zemin kaplamasını da kısa sürede tamamlayıp, bayram öncesi esnafımıza dükkanlarını teslim etmek istiyoruz. Daha sonra da etap etap diğer bölümleri tamamlayacağız.'

Yangının izlerinin tamamen silindiğini aktaran Aktepe, 'Çarşı pırıl pırıl bir hal aldı. Yaklaşık 4 milyon lira harcama yaptığımız çarşımız şimdiden bölge esnafımıza ve Bursamıza hayırlı olsun.' ifadelerine yer verdi.

Kaynak: AA