Burhaniye Zeytinde Marka Olacak

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, bir zeytin ve zeytinyağı işletmesinin açılışında konuşan Belediye Başkanı Necdet Uysal, Burhaniye’nin zeytin ve zeytinyağında marka olacağını söyledi.

Burhaniye Zeytinde Marka Olacak
İlçede Reşitköy barajının programa alındığını ve Zeytincilik İhtisas Organize Sanayinin yapımına başlandığını anlatan Uysal, ilçede yen yeni markaların oluşmasının ve yeni işyerlerinin açılmasının kendisini sevindirdiğini söyledi.



İlçenin Yunak Caddesinde Hasan ve Leyla Kökten çiftinin açtığı Zeytin ve Süt Ürünleri İşletmesinin açılına katılan Belediye Başkanı Necdet Uysal, önümüzdeki yıl yapımına başlanacak olan Reşitköy barajının 2020 yılında hizmete gireceğini söyledi.

Barajın hizmete girmesiyle sulanacak olan zeytinlerin irileşeceğini ve kalitenin artacağını anlatan Başkan Uysal,” Reşitköy barajı ile Zeytincilik İhtisas Organize Sanayi’nin hizmete girmesiyle birlikte ilçemiz zeytin ve zeytinyağında marka olacaktır. Böylelikle zeytin ve zeytinyağımız hak ettiği değeri bulacaktır. İşyerini açan Hasan ve Leyla Kökten çiftini kutluyorum. Bol kazanç diliyorum.”dedi.

İşyerinin kurdelesini Başkan Uysal ve işyeri sahipleri ile birlikte keserken, konuklara pasta ve meşrubat ikramı yapıldı. Hasan ve Leyla Kökten çifti de katılımcılara teşekkür etti. Açılışa, başkan Uysal’ın yanı sıra 76 nolu Zeytin ve Zeytinyağı Kooperatifi Başkanı Nadir Karayaz ve Tariş Müdürü Emrah Öztürk ile vatandaşlar katıldı.

Kaynak: İHA