'Bugün AK Parti, Her Operasyona Karşı Daha Dirençli'

TBMM Başkan Vekili Aydın: 'Bugün AK Parti, her operasyona karşı daha dirençli şekilde ayakta duracak. AK Parti bir yandan ülkeyi büyütürken diğer yandan da bu girişimlere karşı koymaya çalıştı. Ama ceketini alıp gitmedi liderimiz. Milletimiz liderimize liderimiz de millet sahip çıktı'

TBMM Başkan Vekili Ahmet Aydın, AK Parti'nin her operasyona karşı daha dirençli şekilde ayakta duracağını belirterek, 'AK Parti bir yandan ülkeyi büyütürken diğer yandan da bu girişimlere karşı koymaya çalıştı. Ama ceketini alıp gitmedi liderimiz. Milletimiz liderimize liderimiz de millet sahip çıktı.' dedi.

Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, AK Parti’nin kuruluşu olan 14 Ağustos 2001 tarihinin, Türk siyaseti ve demokrasisi açısından son derece önemli bir tarih olduğunu bildirdi.

Bu tarihin ülke için adeta milat olduğuna dikkati çeken Aydın, 'Çünkü biz, ‘Siyasette hiç bir şey eskisi gibi olmayacak’ diyerek, siyasete ve siyasetçiye güvenin kalmadığı, ülkenin ekonomik krizlerle boğuştuğu adeta zifiri karanlık olduğu bir dönemde millet tarafından kurulan partiyiz.' ifadesini kullandı.

Aydın, AK Parti’nin kuruluş dönemini 'diğer partilerden farklı' diye nitelendirerek, tüm partilerin kurulduktan sonra halkın karşısında çıktığını, AK Parti’nin ise halkın gönlünde taht kurduktan sonra kuruluşa geçtiğini belirtti.

Halkın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve kurucusu olduğu AK Parti’yi kurtuluş reçetesi olarak gördüğüne işaret eden Aydın, şunları kaydetti:

'Kurulduktan 15 ay sonra iktidar olan partimiz, o günden beri girdiği her seçimden birinci olarak çıktı. Millet aşkı ve millete hizmet etme aşkıyla yola çıkmamız, hiçbir girişime, millete karşı operasyonlara karşı dirayetle ayakta durmamızı sağladı. Sadece 15 Temmuz değil o zamana gelinceye kadar ülkede bir çok girişim oldu. O tarihe gelinceye kadar Gezi Parkı olaylarından parti kapatmalarına, e-muhtıradan parti kapatmaları ve 17-25 Aralık'a kadar bu ülke çok girişim yaşadı. Bir yandan dünyanın en büyük projelerini yapıyoruz, öte yandan da bu işlerle uğraşıyoruz. Bugün AK Parti, her operasyona karşı daha dirençli şekilde ayakta duracak. AK Parti bir yandan ülkeyi büyütürken diğer yandan da bu girişimlere karşı koymaya çalıştı. Ama ceketini alıp gitmedi liderimiz. Milletimiz liderimize liderimiz de millet sahip çıktı.'
Kaynak: AA