Boğazlıyan'a 100 Kişilik Öğrenci Yurdu Yapılacak

Yozgat'ın Boğazlıyan ilçesine yapılması planlanan 100 kişilik öğrenci yurdu için protokol imzalandı.

Yozgat Valiliği Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen imza töreninde konuşan Vali Kemal Yurtnaç, Yozgat'ta eğitim yatırımlarının hızlı bir şekilde devam ettiğini söyledi.

Boğazlıyan ilçesine 100 kişilik öğrenci yurdu yapımı için imzaların atıldığını ifade eden Yurtnaç, 'Yozgatlı hayırsever iş adamlarımız eğitim yatırımlarına destek vermeye devam ediyor. Mehmet Altun kardeşimiz Boğazlıyan ilçemize bir öğrenci yurdu yaptırmak istedi. Biz de bugün burada bu eğitim yatırımının protokolünü imzalıyoruz.' dedi.

Arsa tahsisini Boğazlıyan Belediyesinin yaptığını belirten Yurtnaç, şunları kaydetti:

'Neye öncelik verirseniz Cenab-ı Hak onu önünüze getiriyor. Biz de Yozgat’ta göreve başladığımızda ilk imzamızı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin yapımıyla ilgili atmıştık. İkinci protokolümüzü de yine eğitime atıyoruz. Hayırsever iş adamımız Mehmet Altun, Boğazlıyan ilçemizde Milli Eğitim Bakanlığımıza devredilmek üzere 100 kişilik bir öğrenci yurdu yapıyor. Belediyemiz bu konuda üzerine düşeni yerine getirip arsayı teslim etmiş. Ümit ediyoruz ki hayırseverlerimiz Yozgat’ta bundan sonra da bu tür çalışmalarda etkin olacaklar. Allah’ın verdiği zenginliği toplumun yararına kullanmak erdemli insanların işidir. Mehmet beye çok teşekkür ediyorum. Ben bu tür çalışmaların toplumumuza örnek olmasını diliyorum. Hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum. Yurdumuz bir yıl gibi kısa zamanda tamamlanıp hizmete girecek.”

Yurtnaç, öğrenci yurdunun en kısa sürede bitirilerek faaliyete geçirileceğini sözlerine ekledi.

Konuşmanın ardından Vali Yurtnaç ve hayırsever iş adamı Mehmet Altun, 100 kişilik öğrenci yurdu için protokolü imzalandı.

Kaynak: AA