Ayvalık'ta Eğitim Evi Açılışı

Ayvalık'ın Hacıveliler Mahallesi'nde restore edilen eski ilkokul binası eğitim evi olarak hizmet verecek.

Belediye Başkanı Rahmi Gençer'in talimatı ve mahalle halkının katıklarıyla eğitim evine dönüştürülen binada okuma-yazma kursu düzelendi.

Kursun açılışında konuşan Ayvalık Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, eğitim evinin kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Hayatın köyde başladığını belirten Nazlı, 'Maalesef ülkemizdeki oranlara bakılacak olursa köylerde nüfus yok denilecek kadar az. Fakat büyükşehirlerde yaşayan vatandaşlarımız köylere ve kırsal yerleşim bölgelerine yöneliyor. Bu yönelişlerden elbette en büyük kazanımı kırsal mahallelerimiz yaşayacak.' dedi.

Nazlı, kaymakamlık olarak bu tür binaların eğitim ve öğretim alanına dönüştürülmesi için ellerinden geleni yapacaklarına işaret ederek, 'Şu anda bu binamızda okuma-yazma kursu var. Okuma-yazma öğrenen vatandaşlarımız belki de yeniden hayata tutunacak ve aydın birer birey olarak toplumdaki yerlerini alacak.' diye konuştu.

Eğitim evinin bahçesindeki Atatürk büstünün açılışının da yapıldığı törene, Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Ümit Adalıoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen, Ayvalık Kültür ve Turizm Müdürü Yasemin Gençer, mahallenin muhtarı Ayhan Uzbir, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA