Atme'deki Patlama

Hatay Valisi Topaca: 'Sıfır noktasına yakın Suriye tarafındaki bir alanda elinde çanta olduğunu düşündüğümüz bir kişinin üzerinde bulunan patlayıcıyı patlatmak suretiyle bu olay meydana gelmiştir' 'Patlama neticesinde ilk belirlemelere göre bizim hastanelerimize intikal eden 4 ölü, 4 yaralı bulunmaktadır'.

Hatay Valisi Ercan Topaca, Suriye'nin İdlib kentinin kuzeydoğusundaki Atme kampının girişinde meydana gelen patlamaya ilişkin, ''Sıfır noktasına yakın Suriye tarafındaki bir alanda elinde çanta olduğunu düşündüğümüz bir kişinin üzerinde bulunan patlayıcıyı patlatmak suretiyle bu olay meydana gelmiştir.'' dedi.

Topaca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, saat 21.00 sıralarında Reyhanlı ilçesi Bükülmez Mahallesi karşısında bulunan Suriye tarafındaki Atme Çadır Kampı'nda patlama meydana geldiğini belirtti.

Patlamanın bir 'canlı bomba' eylemi olduğunu tahmin ettiklerini söyleyen Topaca, şöyle devam etti:

''Patlama neticesinde ilk belirlemelere göre bizim hastanelerimize intikal eden 4 ölü, 4 yaralı bulunmaktadır. Tabii Suriye tarafında olduğu için Atme kampı civarında bulunan hastaneye de bazı yaralıların sevk edildiğini tahmin ediyoruz. Ancak elimizde herhangi bir veri yok o taraftaki ölü ve yaralı sayısı konusunda. Bizim hastanelerimize intikal eden şu ana kadar ki tespitimiz 4 ölü, 4 yaralıdır. Kimlik tespit çalışmaları henüz yapılamamıştır. Tahminimiz ölü ve yaralıların Suriye tarafındaki Atme kampı içerisinde bulunan muhalifler olduğunu değerlendiriyoruz.''

Patlamanın kim veya kimler tarafından gerçekleştirildiği yönünde henüz bir tespit bulunmadığını bildiren Vali Topaca, ''Sıfır noktasına yakın Suriye tarafındaki bir alanda elinde çanta olduğunu düşündüğümüz bir kişinin üzerinde bulunan patlayıcıyı patlamak suretiyle bu olay meydana gelmiştir. Ancak kimler tarafından neden ve nasıl yapıldığı konusunda henüz bir tespitimiz yok.'' dedi.

Topaca, olayın Suriye tarafında meydana geldiği için karşı tarafa geçerek bir araştırma yapma imkanının olmadığını ancak Türkiye tarafından karşı tarafla irtibat kurmaya ve bilgi almaya çalıştıklarını sözlerine ekledi.

Bu arada, açıklama sırasında Topaca'ya İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Turgay Aras, İl Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ ve 2'nci Hudut Alay Komutanı Piyade Albay Rağıp Taygan da eşlik etti.
Kaynak: AA