17. İpsala Çeltik Festivali Ve Tarım Fuarı'nın Tarihi Belli Oldu

Ülkemizde yaşanan 15 Temmuz FETÖ darbe girişiminin ardından iptaline karar verilen 17. İpsala Çeltik Festivali ve Tarım Fuarı’nın, 31 Ağustos–4 Eylül tarihleri arasında gerçekleşeceği açıklandı. Gerçekleşecek festivalin eğlence bölümlerinin iptal olduğu belirtildi.

17. İpsala Çeltik Festivali Ve Tarım Fuarı'nın Tarihi Belli Oldu
İpsala Belediyesi Encümeni’nin gerçekleştirdiği toplantıda, 17. İpsala Çeltik Festivali ve Tarım Fuarı’nın 31 Ağustos–4 Eylül tarihleri arasında gerçekleşmesi kararı alındı. İpsala Kaymakamı Eyyup Özdemir, festivalde eğlence bölümünün olmayacağına kaydederek, “Bu yıl İpsala Çeltik Festivali ve Tarım Fuarı etkinliklerinin 17.’sine hazırlanıyoruz. Kısa bir süre önce yapılan darbe girişiminin hemen ardından ertelenip ertelenmeyeceği konusunda istişare ettik. Ülkemizin bu hassas döneminde hayatın olağan devamını, Türkiye’nin gücünü, ekonomimizi, birlik bütünlüğümüzü ve inancımızı tekrar ifade etmek için bu etkinliği sürdürme kararı aldık. Bundan geri adım atmış olsaydık sanki onlara yenilmiş gibi bir durum ortaya çıkacaktı ki bunu tabi ki arzu etmeyiz. Biz memleketimiz ve İpsalamız olarak inancımızı vurgulamak adına tekrar bu etkinliğe devam edeceğiz ancak şehitlerimiz hatırasına saygı gereği eğlence bölümü bu festivalde olmayacak” dedi.

İpsala Belediye Başkanı Mehmet Kerman ise, “Ülkemizde son zamanlarda gelişen olaylar karşısında yapalım mı yapmayalım mı aşamasında bir kararsızlık içerisindeydik. Eğlence etkinliklerimiz iptal olduğu için fuar etkinliklerimizi de erteleme düşüncesindeydik. Ancak daha önce İpsala Aliçopehlivan köyünde yapılan ve geleneksel hale gelen Kel Aliço güreşlerimizin İpsala merkezde yapılmasına karar verildi.

Bu yıl fuar etkinliklerimiz yine eskiden olduğu gibi ve yine güreşlerimizi de son gün pazar günü yapacağız” diye konuştu.

Kaynak: İHA