Tuma'dan UMED'e Ziyaret

Eski Suriye Geçici Hükümeti Başbakanı Tuma: 'Türkiye mazlumlarla ve mağdurlarla birlikte olduğu için hedef alınıyor. İç ve dış siyasette dik durduğu için Türkiye'ye bedel ödettirilmek, mazlumların umudu olduğu için diz çökertilmek isteniyor. Elhamdülillah başaramadılar' UMED Başkanı Değirmenci: 'FETÖ ve destekçileri topyekun 79 milyonu esir almaya kalktı. 79 milyon cesur yürek ise kardeşliğine sahip çıkarak darbecileri, işgalcileri, terör koalisyonunu yerle bir etti'

Eski Suriye Geçici Hükümeti Başbakanı Ahmed Tuma, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin, 'Türkiye mazlumlarla ve mağdurlarla birlikte olduğu için hedef alınıyor. İç ve dış siyasette dik durduğu için Türkiye'ye bedel ödettirilmek, mazlumların umudu olduğu için diz çökertilmek isteniyor. Elhamdülillah başaramadılar.' ifadesini kullandı.

Uluslararası Medya Enformasyon Derneğinden (UMED) yapılan açıklamaya göre, derneği ziyaret eden Tuma, UMED Başkanı Aslan Değirmenci ile bir araya geldi.

Suriye halkının ve dünya mazlumlarının, 15 Temmuz'daki kanlı darbe girişiminin püskürtülmesine çok sevindiğini vurgulayan Tuma, 'Türkiye halkı, devleti ve hükümeti için kaygılandık. Hain darbe girişimine karşı verilen destansı mücadeleyle onurlandık. Onurlu mücadele sonunda kazananın Türkiye olmasına ise çok sevindik. Darbecileri alt etmenize en çok dünya mazlumları sevindi. Darbecileri ve terör örgütlerini kınıyorum. Türk halkının ve tabii ki Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın duruşu, dünya halklarına ve liderlerine örnek olmuştur. Bu örnek duruş tarihte yerini alacaktır. Darbecilere karşı verilen büyük mücadele unutulmayacaktır.' değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'nin, mazlumların ve mağdurların sözcüsü konumunda bir ülke olduğunu belirten Tuma, şunları kaydetti:

'Türkiye mazlumlarla ve mağdurlarla birlikte olduğu için hedef alınıyor. İç ve dış siyasette dik durduğu için Türkiye'ye bedel ödettirilmek, mazlumların umudu olduğu için diz çökertilmek isteniyor. Elhamdülillah başaramadılar. Suriyeli kardeşleriniz çok sevindi. Onların duası sizlerle. Rabbim Türkiye’yi korusun.'

- '79 milyon cesur yürek terör koalisyonunu yerle bir etti'

UMED Başkanı Değirmenci ise 15 Temmuz gecesi yaşananların sadece bir darbe girişimi değil 'küresel bir işgal planı' olduğunu ifade etti. Değirmenci, 'Alçak FETÖ ve destekçileri topyekun 79 milyonu esir almaya kalktı. 79 milyon cesur yürek ise kardeşliğine sahip çıkarak darbecileri, işgalcileri, terör koalisyonunu yerle bir etti.' ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin, insani değerlerin ve insanlık erdeminin garantörlüğünün hakkını vermenin gayretiyle, mazlumlara, mahzunlara, mağdurlara umut olma hedefiyle politika yaptığını vurgulayan Değirmenci, 'Türkiye, vahşetin, zulmün, terörün, şiddetin insanlar ve insanlık üzerinde açtığı yaralara merhamet merhemi sürme derdindedir. Bizim için Halep neyse Ankara da odur.' görüşünü paylaştı.
Kaynak: AA