Tillo'da Turist Sayısında Artış Beklentisi

Siirt'in Tillo ilçesinde, yaklaşık 3 milyon avroya mal olacak projenin tamamlanmasıyla yerli ve yabancı turist sayısında artış bekleniyor.

Tillo Belediye Başkanı İdham Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Avrupa Birliği Katılım Öncesi Yardım Aracı Kırsal Kalkınma Programı'na (İPARD) sundukları projenin kabul edildiğini söyledi.

Proje maliyetinin yaklaşık 3 milyon avro olduğunu ve ihale edilen projenin bitme aşamasına geldiğini anlatan Aydın, 'Bu projenin birinci etabı 'Tillo Kaletül Üstad Tepesi' dediğimiz bölgede, ikincisi çarşının içinde günü birlik tesis, üçüncüsü ilçemizdeki önemli zatların, İbrahim Hakkı, İsmail Hakkı, Şeyh Mücahit, Şeyh Hazma El Kebir’in içinde bulunduğu mezarların düzeltilmesi, peyzajı, fiziki anlamda güzel görünmeyen yerlerinin düzeltilmesi ve son olarak Sultan Memduh Hazretleri'nin türbesine giden caddenin düzeltilmesidir' dedi.

Projenin ilk etabı Tillo Kaletül Üstad bölgesinin yaklaşık 25 gün içinde tamamlanmasını beklediğini belirten Aydın, burada insanların dinlenmesi ve piknik yapması için gezi yolları, otopark, kamelyalar ve kafelerin bulunacağını aktardı.

Tillo Kaletül Üstad Tepesi'ne giden yolun yetersiz olmasından 4 kilometre uzunluğunda ve 4 buçuk metre genişliğindeki yolu belediye olarak 15 metre genişliğe kavuşturduklarını ve yaklaşık 1 ay sonra da asfaltlama çalışması yapacaklarını ifade eden Aydın, şöyle konuştu:

'Burayı Siirt halkına ve bütün Türkiye halkına açacağız, çok büyük rağbet göreceğine de inanıyoruz. Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) aracılığıyla buraya seyir terası da konuşlandırdık. Seyir terası yeni yapılan tesislere ayrıca bir hava kattı, inşallah halkımız bunlardan çok memnun kalacak. Vatandaşlarımız buraya geldiği zaman maksimum ne kadar rahat edebileceğini düşünerek hazırlıkların hepsini yapıyoruz.'

- Yabancı turist de bekliyoruz

Projelerin tamamlanmasıyla yerli ve yabancı turist sayısında artış beklediklerini işaret eden Aydın, 'Bölgede yaşanan olayların sona ermesiyle yabancı turist de gelebilecek. Yabancı turist de önceden Tillo’yu ziyaret ediyordu ancak malum bölgemizdeki hadiselerden dolayı bölgenin zaten hiçbir tarafına turist gelmiyor. Ancak umuyoruz ki bizim bölgedeki bütün hadiseler bitecek. Onlar bittiği zaman da buraya yabancı turist de bekliyoruz.' dedi.

Kaynak: AA