Havadan Ve Karadan Darbecilerin Hedefi Oldu

FETÖ'nün darbe girişimini engellemek için 15 Temmuz gecesi sokağa çıkan vatandaşlardan Faruk Cesur, önce helikopterden açılan ateş sonucu, ardından da Emniyeti önündeki darbeci askerlerin kurşunlarıyla yaralandı Cesur: 'Oraya gitmemek, geleceğini bırakmak demekti. Bin defa da giderim ancak hiç olmamasını isterdim'

DUYGU YENER - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı durmak için gittiği Ankara Emniyeti önündeki köprüde darbeci askerlerce havadan ve karadan açılan ateş sonucu yaralanan Faruk Cesur, 'Oraya gitmemek geleceğini bırakmak demekti. Bin defa da giderim ancak hiç olmamasını isterdim.' dedi.

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavisi süren Cesur, AA muhabirine 15 Temmuz gecesi yaşadıklarını anlattı.

Cesur, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısı üzerine, Hüseyingazi Mahallesi'ndeki evinden hemen çıktığını belirtti. Arkadaşlarıyla Ankara Emniyeti önüne geldiklerini ifade eden Cesur, o sırada köprüde bulunduklarını, helikopterden Emniyete bomba atıldığını gördüklerini aktardı.

Darbeci askerlerin helikopterden köprüye de ateş açtıklarını vurgulayan Cesur, bu sırada şarapnel parçasının bacağına isabet ettiğini söyledi. Gömleğini çıkarıp bacağına turnike yaptığını ifade eden Cesur, şunları belirtti:

'O esnada diğer askerler de köprüde üzerimize ateş etti. Biz oraya savaş yapmaya gitmedik, sadece darbeyi durdurmaya, askerleri ikna etmeye gittik ama karşımızda ikna edecek birisini bulamadık. Tamamen bir tavır almışlar, o tavırlarından geri adım atmıyorlardı. Dinlemeden vurdular. Helikopter taradıktan sonra askerler bizi vurdu.'

- 'Halkın üzerine direkt ateş açtılar'

Cesur, daha önce de darbelere tanıklık ettiklerini ancak 15 Temmuz gecesinin diğerlerinden çok farklı olduğunu, burada askerlerin halkın üzerine ateş açtığını dile getirdi.

Yaralı getirildiği hastanede darbe girişimini televizyondan izlediğini ifade eden Cesur, 'Darbe bitene kadar kendi bacağımı, ağrımı unuttum. Ağrı kesici bile istemedim. Görüntüleri izledikçe moralim bozuldu, sinirlendim. Oraya gitmemek, geleceğini bırakmak demekti. Bin defa da giderim ancak hiç olmamasını isteriz. Çok şükür devletimiz yerinde duruyor.' diye konuştu.

Gülbeyaz Cesur da eşi Faruk Cesur'un o gece kendisine haber vermeden dışarı çıktığını belirterek, 'Ben namaz kılıyordum. Söyleseydi de gitmesini isterdim, kendim de giderdim. Allah'ıma çok şükür, onu bize bağışladı gazi oldu.' sözlerine yer verdi.
Kaynak: AA