FETÖ'cü Okul Müdürünün Engelli Memura 'Bank Asya' Oyunu

İzmir’de ortaya çıkan ve herkesi hayrete düşüren olayda, FETÖ üyesi olduğu iddia edilen bir okul müdürünün, emrinde çalışan bir engelli memura Bank Asya’dan hesap açtırarak tehditle para yatırmasını emrettiği ortaya çıktı.

FETÖ'cü Okul Müdürünün Engelli Memura 'Bank Asya' Oyunu
Bornova ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyesi olduğu iddia edilen Anadolu Lisesi Müdürü Beşir Sönmezoğlu’nun oynadığı akıl almaz oyun herkesi hayrete düşürdü. FETÖ üyesi okul müdürü, okulda engelli kadrosunda çalışan engelli memur Temel Bilgi Öner’e emrederek Bank Asya’dan hesap açtırdı. Sönmezoğlu, daha sonra da açtırdığı hesaba yine engelli memur aracılığıyla yüklü miktarda para yatırdı. Bu durum, FETÖ soruşturması kapsamında ise engelli memurun başını yaktı.

Engelli memuru tehdit etmiş

Öte yandan engelli memur, Bank Asya’dan hesabı olduğu ve yüklü miktarda para yatırdığı için açığa alındı. Gerçeği ise İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ortaya çıkardı. Konudan şüphelenen yetkililer, hemen geniş çaplı bir araştırma yaptı. Yapılan çalışmada, Müdür Beşir Sönmezoğlu’nun engelli memura tehditle hesap açtırarak paraların Bank Asya’ya aktarıldığı ispat edildi. Yine okul müdürünün engelli memura, para yatırmasından dolayı maaşından kesilen parayı kendisinin vereceğini, kendisi hakkında şikayetçi olmamasını da söylediği belirlendi.

FETÖ üyesi müdür açığa alındı, engelli memur için de özel yazı yazıldı

Yapılan çalışmalar neticesinde ise FETÖ üyesi olduğu iddia edilen Beşir Sönmezoğlu açığa alındı. İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, engelli memur Temel Bilgi Öner için de bakanlığa bir yazı yazarak göreve dönmesini talep etti.

Kaynak: İHA