Büyükşehir Hayat Kurtaran Projelere İmza Atıyor

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Turgutlu ilçesine bağlı Bozkır Mahallesi’nde ölüm virajı olarak bilinen S biçimli yolda güzergah değişikliği yaparak, yaralanma ve ölümlü kazaların önüne geçilmesini sağlayacak.

Büyükşehir Hayat Kurtaran Projelere İmza Atıyor
Manisa Büyükşehir Belediyesi, il genelinde başlattığı yol düzenleme ve çalışmaları ile vatandaşların takdirini topluyor. Bu kapsamda Turgutlu ilçesine bağlı Bozkır Mahallesi’nde S biçimli yola, Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından yerinde dökme menfez çalışmaları yapılıyor. Yol Şube Müdürlüğü ekiplerinin kontrolünde gerçekleşen çalışma ile vatandaşın korkulu rüyası olan yolun, en kısa sürede yeni güzergahına alınması planlanıyor. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün talimatı doğrultusunda, vatandaşlar için kanayan yara haline gelen problemlerin üzerine cesurca gittiklerini ve bu doğrultuda projeler ürettiklerini belirten Genel Sekreter Yardımcısı Yılmaz Gençoğlu, Turgutlu ilçesi Bozkır Mahallesi’nde yıllardır beklenen çalışmanın hayata geçtiğini söyledi.

Bozkır Mahallesi ile civarındaki mahallelerde yaşayan ve yolu kullanan vatandaşların yolda başlayan çalışmaları öğrenmesi üzerine oldukça mutlu olduklarını belirten Genel Sekreter Yardımcısı Yılmaz Gençoğlu, “Ekiplerimiz, yolun eğiminin en uygun olduğu yerden başlayarak, dere içerisine doğru dolgu işlemi yapacaklar. Yolun altına döşeyeceğimiz yeni bir menfez ile yolun S biçimli halini eskisinden çok daha düz bir hale getireceğiz. Böylece vatandaşlarımız yol üzerinde araçlarını kullanırken herhangi bir tedirginlik yaşamak durumunda kalmayacaklar. İnşallah, Turgutlu halkı için hayat kurtaran bir çalışmaya imza atacağız” diye konuştu.

“Turgutlu’muza hayırlı olsun”

İl genelinde yürütülen menfez çalışmaları hakkında da bilgi veren Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Yılmaz Gençoğlu, “180 iş günü içerisinde kentimizin genelinde menfez çalışmalarımızı tamamlayacağız. İş kapsamında ilk olarak Turgutlu ilçemizden faaliyetlerimizi başlatmıştık. Artık Turgutlu’da az süreli bir işimiz kaldı. Bozkır Mahallemize ve çevresindeki mahallelerimize hayırlı olsun” diye konuştu.

Kaynak: İHA