Ahlat'ta Ayran Aşı Şöleni

Bitlis’in Ahlat ilçesinde Kültür Haftası etkinlikleri kapsamında "Ayran Aşı Şöleni" düzenlendi.

Ahlat'ta Ayran Aşı Şöleni
İlçenin Çarho mesire alanında düzenlene şölene Ahlat İlçe Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu, Bayındırlık ve İskan eski bakanlarından Zeki Ergezen, Ahlat Belediye Başkan Yardımcısı Nail Uslu, Ahlat Kültür ve Eğitim Vakfı (AKEV), İstanbul, İzmir, Antalya, Manisa, Kocaeli ve Van Ahlat dernekleri ile vatandaşlar katıldı.

Şölen öncesinde açılış konuşmasını yapan Van Ahlat Kültür ve Eğitim Derneği Başkanı Gani Kaya, dernekleri tarafından her yıl bu etkinliğin düzenlendiğini ifade ederek, "Derneğimizin her yıl düzenlemiş olduğu geleneksel ayran aşı şölenine hoş geldiniz. Ayran aşı şölenlerimizin ardından her yıl Ahlat’a gezilerimiz oluyor. Kültür Haftası etkinliklerine Van’daki hemşehrilerimizle birlikte katılmaktayız. Derneğimize maddi ve manevi destekleri olan Bayındırlık ve İskan eski bakanımız Zeki Ergezen’e, Kaymakamımız Bülent Tekbıyıkoğlu’na, Belediye Başkanımız A. Mümtaz Çoban’a, İstanbul, İzmir, Kocaeli ve diğer dernek başkanlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Ahlat İlçe Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu ise, ağustos ayında oldukça güzel bir etkinlik için bir araya geldiklerini belirterek, "Artık gelenekselmiş ayran aşı şölenimiz için bir araya geldik. Hepiniz hoş geldiniz. Ağustos ayı olunca Ahlat’ta bir anda nüfus artıyor. Ağustos ayı ilçemiz ve bölgemiz için en mukaddes aylardan birisidir. Kurtuluş harbini ağustos ayında verdik. Malazgirt harbinin sebebi olan Ahlat’ta yine Malazgirt harbi bu ayda gerçekleşti. Bu mukaddes savaşta Ahlat’ın çok büyük bir stratejik önemi var. 15 yıl içerisinde Anadolu tamamen Türk-İslam yurdu haline geldi. Tarihin hep tekerrür ettiğinin farkında olmamız lazım” diye konuştu.

Bayındırlık ve İskan eski bakanlarından Zeki Ergezen’in de bir konuşma yapmasının ardından Van-Ahlat Dernek Başkanı Gani Kaya tarafından eski Bakan Zeki Ergezen, Kaymakam Tekbıyıkoğlu ve Belediye Başkan Yardımcısı Nail Uslu’ya katkılarından dolayı teşekkür plaketi takdim edildi.
Kaynak: İHA