Manisa'da 'Demokrasi Şehitleri Hatıra Ormanı'

AK Parti Manisa İl Gençlik Kolları, 15 Temmuz gecesi şehit düşen 256 vatandaşın anısına 'Demokrasi Şehitleri Hatıra Ormanı' oluşturdu.

Manisa-İzmir karayolu arasında bulunan Sabuncubeli mevkisindeki fidan dikim törenine, AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, AK Parti Gençlik Kolları İl Başkanı Ender Gök, Manisa Orman İşletme İl Müdürü Yasin Yaprak, Şehzadeler ve Yunusemre Belediyesi Başkan Yardımcılarının yanı sıra çok sayıda partili katıldı.

Törende konuşan milletvekili Özdağ, şehit düşen demokrasi kahramanları anısına hatıra ormanı oluşturulmasının kendisini duygulandırdığını söyledi.

Özdağ, 'Biz bu hatıra ormanı sayesinde 15 Temmuz'u hiç unutturmayacağız inşallah. Diyeceğiz ki demokrasilerde bütün rolleri, bütün senaryoları halk yazar. Artık daha fazla birlik ve beraberliğimizi sağlamamız gerekiyor. Partilerimiz farklı olabilir, mezheplerimiz ya da etnik kökenlerimiz farklı olabilir ama hepimiz Türkiye söz konusu olunca, farklılıklarımızı bir kenara bırakıp tek vücut olacağız. 15 Temmuz'da şehit düşen vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum.' dedi.

AK Parti Manisa İl Gençlik Kolları Başkanı Ender Gök de Manisa'da oluşturdukları hatıra ormanı ile demokrasi şehitlerini ölümsüzleştirmek istediklerini ifade etti.

Demokrasi kahramanlarının unutulmaması gerektiğini ifade eden Gök, '15 Temmuz günü tarihe, Türk milletinin darbecilere, terörist ve vatan hainlerine karşı iman gücüyle kazanmış olduğu büyük bir zafer olarak geçmiştir. 15 Temmuz şehitleri ise bu zaferin ölümsüz kahramanlarıdır. Milletimiz, 15 Temmuz günü darbecilere darbe yapmıştır. Vatanımızın birlik ve bütünlüğüne kasteden her türlü iç ve dış mihraklara haddini bildirmiştir. Bu bağlamda 15 Temmuz demokrasi şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Hatıra Ormanımıza ekeceğimiz her bir fidanımızın, demokrasi mücadelesinde şehit düşen vatandaşlarımızın birer hatırası olmasını istiyoruz.' diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından oluşturulacak orman için 256 adet çam ağacı fidanı, törene katılan protokol ve davetliler tarafından dikildi.

Kaynak: AA