Kan Davası 'Barış Yemeğiyle' Son Buldu

Ağrı'nın Eleşkirt ilçesinde 10 yıl önce iki kişinin öldürülmesi üzerine aileler arasında başlayan kan davası, barış yemeğiyle sona erdi.

Ağrı'nın Eleşkirt ilçesinde 10 yıl önce iki aile arasında başlayan kan davası, barış yemeğiyle son buldu.

Yukarı Kopuz köyünde 10 yıl önce Karataş, ardından da Delikaya ailesinden birer kişinin öldürülmesi üzerine taraflar arasında başlayan kan davası, barışla sonuçlandı.

Kan davasının sonlandırılması için il encümeni Zeki Yıldız ile ilçedeki hayırsever esnaf Nazım Balıkçı, ara bulucu oldu. Girişimler sonucu kan davasını bitirme kararı alan taraflar, ilçedeki bir restoranda verilen yemekte buluştu.

Yemeğe, ailelerin yanı sıra Kaymakam Abdulkadir Okay, Eleşkirt Belediye Başkanı Sebahattin Sarı, il encümenleri Naim Tekin ve Zeki Yıldız ile vatandaşlar katıldı.

Okay, Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başlayan yemekte, hayırlı bir barışı gerçekleştirmek için bir araya geldiklerini söyledi.

Bir toplumun ilerlemesi için insanların birlikte yaşaması gerektiğini belirten Okay, 'Her ne sebeple olursa olsun, cahiliye döneminden kalma bir adet olan kan davası gütmek, dinimizce de peygamberimizce de nereye koyarsanız koyun, kabul edilmeyecek bir şeydir. Zaten bir suç varsa suçlular, devletimiz ve adaletin önüne çıktığı zaman cezasını çeker.' dedi.

Okay, kan davasını sona erdiren ailelere ve ara buluculara teşekkür etti.

Daha sonra, Karataş ve Delikaya ailelerinin fertleri, birbirleriyle tokalaşıp kucaklaştı. Aileler, daha sonra 'barış yemeği' yiyip sohbet etti.
Kaynak: AA