İBB'den Makedonya'ya Sel Yardımı

AKOM ekipleri 6 su tahliye aracı, 1 bakım aracı, 1 kombine aracı, 1 mobil büfe, 5 yıkama aracı ve 32 personel ile olay bölgesinde çalışmalarını sürdürüyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Makendoya'da meydana gelen ve 22 kişinin hayatını kaybettiği sel felaketinden etkilenen vatandaşlara yardım eli uzattı.

Belediyeden yapılan açıklamada, Makedonya'nın başkenti Üsküp ve civarında büyük maddi hasara ve 22 kişinin yaşamını yitirmesine neden olan sel felaketinin ardından, Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) ekipleri harekete geçtiği belirtildi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Kadir Topbaş’ın talimatıyla ekipler, 14 araç ve 32 personelden oluşan yardım ekibi ile çalışmalarını yürütüyor.

Açıklamada, yardım faaliyetleri kapsamında 6 su tahliye aracı, 1 bakım aracı, 1 kombine aracı, 1 mobil büfe, 9 ton tazyikli ve 5 yıkama aracı ve 32 personelin olay bölgesinde çalışmalarını sürdürdüğü bildirildi.

Ayrıca İstanbul İtfaiyesi, Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı su tahliye çalışmaları, İSKİ hat ve kanal temizliği, Atık Yönetim Müdürlüğü ve İSTAÇ ekiplerinin de şampuanla yol yıkama çalışmalarına destek veriyor.

Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı ise bölgede personelin ve vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak için Mobil Büfe ile hizmet veriyor.
Kaynak: AA