Haraç Kavgasında Polisi Şehit Eden Zanlılar Adliyeye Sevk Edildi

Adana’da ‘haraç isteme’ yüzünden iki grup arasında çıkan ve bir polisin şehit olduğu, 2’si polis 4 kişinin de yaralandığı kavganın şüphelileri adliyeye sevk edildi. Olayda silah kullandığı iddia edilen şüphelinin ise “Mekanı cennet olsun. Şehit edenin yanına kalmasın. Rabbim yanına bırakmaz bunların” demesi dikkat çekti.

Haraç Kavgasında Polisi Şehit Eden Zanlılar Adliyeye Sevk Edildi
Olay, 4 Ağustos Perşembe günü saat 20.30 sıralarında Seyhan ilçesi Kocavezir Mahallesinde meydana geldi. Mahallede kahvehane işleten Mahmut S. ve Kemal S., kendilerinden ‘haraç’ istediğini iddia ettiği Ümit Y.’yi çıkan kavgada silah ile bacağından vurdu. Kısa sürede olaya müdahale eden polis ekipleri, şüphelileri gözaltına aldı. Ümit Y.’nin vurulması nedeniyle mahalleden yakınlarını toplayan Hasan B., yaklaşık 15 kişi ile olay yerine gelerek kahvehaneye doğru ateş etti. Bunun üzerine polis ile grup arasında çatışma çıktı.

İstirahatli trafik polisi şehit oldu

Çıkan çatışmada, Kocavezir Mahallesi’ndeki kayınvalidesinin evine giden ve kavgaya müdahale eden trafik polisi Mustafa Görengül ile 2 polis ve bir vatandaş yaralandı. Kentteki çeşitli hastanelere kaldırılan yaralılardan Görengül, hayatını kaybetti. Çatışmanın ardından havadan ve karadan operasyonlar yapan polis, iki gruptan toplam 19 kişiyi gözaltına aldı. Emniyete götürülerek ifadelere alınan şüpheliler Orhan S., Kemal S., Mahmut S. ve Selim Furkan S. ile karşı gruptan yaralı Ümit Y., Halit B., Süleyman B., Erdoğan Ö., Süleyman E., Emir E., Can B., Gökay N., Necati Ç., Hasan B., Erol B., Nurullah T., Ufuk Ç. ve yaşı küçük H.E. ile T.D. adliyeye sevk edilmek üzere Adana Adli Tıp Birimi’ne getirildi.

"Mekanı cennet olsun"

Olayda silah kullandığı iddia edilen Necati Ç., suçlamaları kabul etmeyerek, “Mekanı cennet olsun. Şehit edenin yanına kalmasın. Rabbim yanına bırakmaz bunların. Polisle ben çatışmaya girmedim. Olayla ilgili bir bilgim yok. Beni şüpheli olarak aldılar. Suçsuzum, günahım yok Rabbim biliyor” dedi.

Şüpheliler, daha sonra adliyeye sevk edildi. Polis Görengül’ü şehit edenin tespiti için çalışmalar sürüyor.
Kaynak: İHA