Görme Engelli Sporcuların Üniversite Başarısı

Çankaya Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübüne bağlı Engelsiz Dershane'nin hazırladığı 8 öğrenciden 6'sı üniversiteye yerleşti Çankaya Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü Başkanı Sayyıdan:'Sadece sporda değil eğitimde de iddialıyız'.

Çankaya Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü'ne bağlı Engelsiz Dershane, bu yıl da üniversite sınavlarında yüzde 80 oranında başarı yakaladı.

Kulüpten yapılan açıklamaya göre, Engelsiz Dershane'nin hazırladığı 8 öğrenciden 6'sı üniversiteye yerleşti. 2002 yılından bu yana gönüllü öğretmenler eşliğinde ve ücretsiz olarak, gençleri üniversite ve KPSS sınavlarına hazırlayan Engelsiz Dershane, bugüne kadar 128 gencin üniversiteli olmasını sağladı. Ankara'nın çeşitli üniversitelerinden 110 gönüllü üniversite öğrencisinin ders verdiği dershanede eğitim alarak üniversite okuyan 10 öğrenci, başkentin değişik okullarında öğretmenlik yapıyor.

Çankaya Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü Başkanı Yusuf Sayyıdan, Engelsiz Dershane'nin alanında ilk ve tek olduğunu belirterek, 'Görme engelli sporcuların gösterdiği başarı, görme engelli öğrencilere de yansıyor. Sadece sporda değil eğitimde de iddialıyız.' ifadelerini kullandı.

Engelsiz Dershane'de bu yıl üniversite sınavları kadar KPSS'ye de odaklandıklarını kaydeden Sayyıdan, '23 öğrencimizin 13'ü engelliler için açılan KPSS'ye girdi ve çok güzel puanlar aldı. Çocuklarımız için atama bekliyoruz. Hem kulüp bünyesinde spor yapan gençlerimize hem de Engelsiz Dershane'de eğitim gören öğrencilerimize daima destek olduğu için Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen'e öğrencilerim adına teşekkür ediyorum.' değerlendirmesinde bulundu.

Engelsiz Dershane'de bu yıl eğitim gören, girdikleri sınavda başarılı olarak yerleştirilmeye hak kazanan öğrencilerden ikisi Kırıkkale, biri Gazi Üniversitesi'ne, biri Adıyaman ve ikisi de Çorum Hitit Üniversitesi'ne yerleştirildi. İki öğrenci ise ek yerleştirmelerin açılmasını bekliyor.

Kırıkkale Üniversitesi Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Bölümü'nü kazanan Özgenur Kıvılcım Okur, yıl boyunca hem gönüllü öğretmenlerinin hem de kulüp başkanı Sayyıdan'ın kendilerine büyük destek verdiğini belirterek, üniversiteyi kazanarak hayalini gerçekleştirdiğini kaydederek destek ve emek veren herkese teşekkür etti.

Anadolu Üniversitesi Bilişim Sistemleri Yönetimleri Bölümü'nü kazanan Şeyhmuz Çelik ise bu yıl sınava ikinci kez girdiğini ve Süleyman Demirel Üniversitesi İnsan Kaynakları Yönetimi Bölümü'nü kazandığını ifade etti. Bu yıl sınava ikinci bir üniversitede daha okuyabilmek için girdiğini anlatan Çelik, 'Uzaktan eğitimle bu bölümü de bitireceğim ve hedeflerime bir adım daha yaklaşacağım. Bana yeni hayat hedefleri koyabilme imkanı tanıyan herkese çok teşekkür ediyorum.' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA