Engelsiz Dershane Yine Başardı

Çankaya Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü’ne bağlı Engelsiz Dershane, yüzde 80 oranında başarı göstererek bu yıl da üniversite giriş sınavlarında öğrencilerinin yüzünü güldürdü. Bu yıl üniversite sınavlarına giren 8 öğrenciden 6’sı üniversiteye yerleşti.

Engelsiz Dershane Yine Başardı
2002 yılından bu yana gönüllü öğretmenler eşliğinde ve tamamen ücretsiz olarak gençleri üniversite ve KPSS sınavlarına hazırlayan Engelsiz Dershane, görme engelli bireyleri sınavlara hazırlama konusunda Türkiye’nin ilk ve tek dershanesi. Bugüne kadar 128 gencin üniversiteli olmasını sağlayan Engelsiz Dershane’de Ankara’nın çeşitli üniversitelerinden 110 gönüllü üniversite öğrencisine ders veriliyor. Engelsiz Dershane’de aldıkları eğitimle hayallerine kavuşan ve öğretmenlik okuyan 10 öğrenci ise şimdilerde başkentin değişik okullarında öğretmenlik yapıyorlar.

Bu yıl Engelsiz Dershane’de eğitim gören, girdikleri sınavda başarılı olarak yerleştirilmeye hak kazanan öğrencilerden ikisi Kırıkkale, biri Gazi Üniversitesi’ne, biri Adıyaman ve ikisi de Çorum Hitit Üniversitesi’ne yerleştirildi. İki öğrenci ise ek yerleştirmelerin açılmasını bekliyor.

Kırıkkale Üniversitesi Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Bölümü’nü kazanan Özgenur Kıvılcım Okur, yıl boyunca hem gönüllü öğretmenlerinin hem de Çankaya Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü Başkanı Yusuf Sayyıdan’ın kendilerine büyük destek verdiğini belirterek, “Üniversite öğrencisi olmak hayalimdi. Her ne kadar başka bir bölümü istiyordumsa da artık biliyorum ki, Engelsiz Dershane bana bu imkânı sağlayacak. Bize destek ve emek veren herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Anadolu Üniversitesi Bilişim Sistemleri Yönetimleri Bölümü’nü kazanan Şeyhmuz Çelik ise bu yıl sınava ikinci kez girdiğini belirterek, “Ben aslında geçtiğimiz yıl da Engelsiz Dershane’nin öğrencisiydim. Geçen yıl Süleyman Demirel Üniversitesi İnsan Kaynakları Yönetimi Bölümü’nü kazandım. Halen orada öğrenciyim. Bu yıl sınava, ikinci bir üniversitede daha okuyabilmek için girdim. Uzaktan eğitimle bu bölümü de bitireceğim ve hedeflerime bir adım daha yaklaşacağım. Bana yeni hayat hedefleri koyabilme imkanı tanıyan herkese çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Çankaya Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü (ÇBGESK) bünyesinde eğitim veren Engelsiz Dershane’nin alanında ilk ve tek olduğunu kaydeden ÇBGESK Başkanı Yusuf Sayyıdan ise, görme engelli sporcuların gösterdiği başarının görme engelli öğrencilere de yansıdığını söyleyerek, sadece sporda değil eğitimde de iddialı olduklarını belirtti.

Engelsiz Dershane’de bu yıl üniversite sınavları kadar KPSS’ye de odaklandıklarını kaydeden Sayyıdan, “23 öğrencimizin 13’ü engelliler için açılan KPSS’ye girdi ve çok güzel puanlar aldılar. Çocuklarımız için atama bekliyoruz. Ve hem ÇBGESK bünyesinde spora yapan gençlerimize hem de Engelsiz Dershane’de eğitim gören öğrencilerimize daima destek olduğu için Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’e öğrencilerim adına teşekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA