Doğanşar Kaymakamı Kala Açığa Alındı

Sivas’ın Doğanşar İlçesi Kaymakamı Ömer Faruk Kala, Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında açığa alındı.

Doğanşar Kaymakamı Kala Açığa Alındı
24 Temmuz 2015 tarihine Doğanşar Kaymakamlığı’na atana Kala’nın FETÖ soruşturması kapsamında açığa alınmasına karar verildi.

Doğanşar Kaymakamlığı’na, Hafik Kaymakamı Abdullah Özadalı’nın vekalet edeceği öğrenildi.

Kaymakam Kala 1982 yılında Kahramanmaraş’ta doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini İstanbul’da tamamladı. 2007 yılında Singapur Management Üniversitesi Ekonomi bölümünden mezun oldu. 2007-2009 yılları arasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi AB İlişkileri Müdürlüğü’nde çalıştı. 2009 Aralık ayında Sivas Kaymakam Adayı olarak başladığı Mülki İdare Amirliği mesleğinde sırasıyla Nevşehir-Ürgüp ve Amasya-Göynücek ilçelerinde Kaymakam Vekili olarak görev yaptı. Müteakiben, yurtdışı stajı kapsamında dil öğrenimi ve Almanya idari sistemini incelemek üzere 1 yıllık görevlendirmeyle Almanya’da bulundu.

27 Ağustos 2012-23 Temmuz 2015 tarihleri arasında Giresun ili Dereli ilçesi Kaymakamı olarak görev yapan Kaymakam Kala 2015/398 sayılı Müşterek Kararname ile Doğanşar Kaymakamlığı’na atanmıştı.
Kaynak: İHA