2.11'lik şuursuz fedai Enes Kanter

Sabah Gazetesi yazarı Nur Çintay, ailesi tarafından reddedilen FETÖ üyesi Enes Kanter hakkında bir yazı kaleme aldı...

2.11'lik şuursuz fedai Enes Kanter
2.11'lik şuursuz fedai Enes Kanter
Yaptığı her paylaşımla Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ)'nün lideri Fethullah Gülen'e bağlılığını gösteren NBA basketbolcusu Enes Kanter son olarak ailesi tarafından reddedilmişti. Kanter daha sonra soyadını Gülen olarak değişirdi.

Sabah Gazetesi yazarlarından Nur Çintay, Enes Kanter hakkında 'Enes Kanter'i doğurmak!' isimli bir yazı kaleme alarak düşüncelerini aktardı.

BABASI O MEKTUPTA SAMİMİ Mİ?

'Bir an önce soy ismini değiştirmesini istiyoruz' cümlesinin minicik harflerle sonradan ilave edilmesinin altını çizen Nur Çintay, şu soruyu sordu;

Mektubun içeriği de zamanlaması da biraz düşündürücüydü. Prof. Dr. Mehmet Kanter, İstanbul Medeniyet Üniversitesi'nde hocayken (Tıp Fakültesi Histoloji ve Embriyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı) açığa alınıp hakkında soruşturma başlatılmıştı. Mektup tam da bunun üstüne kaleme alınmıştı. Akıllara düştüğünü biliyoruz: Araya mesafe koyup kendi kendini aklama projesi miydi?

BU NASIL BİR ŞUURSUZLUK?

Bu nasıl bir kafayı sıyırmış adanmışlık, nasıl bir mübalağalı methiye? Nasıl bir şuursuz fedailik bu? Nasıl bir bağları koparma hali mantıkla? İlişkiyi kesme hali gerçeklikle, normallikle? Ya da babayı, aileyi aklamak için yapılan kaç ölçekli, kaç hesaplı bir devam projesi? Ne ebatta bir sahtekârlık?1992 doğumlu bir çocuk. Boyu uzadıkça gurur duyuyorsunuz....

YAZININ TAMAMI İÇİN TIKLAYIN