'15 Temmuz Bize Dünden Daha Fazla Çalışmamız Gerektiğini Öğretti'

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "15 Temmuz darbe girişimi bize şöyle bir sorumluluk daha yükledi. Hainlerin hainlikleri bitmiyor, dolayısıyla onlara karşı dünden daha güçlü olmak için dünden daha fazla çalışmamız lazım" dedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ve beraberindeki heyet ile Keçiören-Tandoğan Metro Hattı’nda incelemede bulundu. Çalışmalarla ilgili bilgi alan Bakan Arslan, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bugün özellikle Atatürk Kültür Merkezi (AKM)-Gazino arasında yapılmakta olan 9 bin 220 metre boyunda 9 istasyonu içeren ve yaklaşık 900 bin nüfusun yaşadığı Keçiören ilçemizi Ankara’daki raylı sistemlere bağlayacak olan Batıkent istikametine, Kızılay istikametine, Çayyolu istikametine bağlayacak olan metrolarımızın bağlantısının son halkası olan projede incelemelerde bulunduk. Bugünkü incelemelerde gördük ki Sayın Cumhurbaşkanımızın, Sayın Başbakanımızın ’Gerçekten bu projeyi bir an önce bitirin, insanlarımızın hizmetine sunun’ talimatları çerçevesinde yaklaşık 15 gün sonra biz bu hatta treni indireceğiz ve test sürüşlerine başlayacağız. Test sürüşlerini başlattığımız andan itibaren de 4 ay sonra bu projeyi inşallah Keçiörenliler’in, Ankaralılar’ın, insanımızın hizmetine sunmuş olacağız. Yani bugünden itibaren 4 buçuk ay sonra sene sonunda AKM-Gazino arası Keçiören Metrosu diye de adlandırdığımız bu hattı bitirmiş ve insanımızın hizmetine sunmuş olacağız. Bu proje tek yönde saatte 50 bin yolcuya hizmet edecek, günlük yaklaşık 800 bin yolcuya hizmet edecek ki neredeyse Keçiören nüfusunun tamamının o gün yolculuk yapmasına eşit bir projeyi insanımızın hayatına sunmuş olacağız."

"Bir saatlik yolculuk 16 dakikaya inecek"

Bir saat, bazen bir buçuk saat sürebilen bu yolculuğu 16 dakikaya indireceklerini kaydeden Bakan Arslan, "16 dakikaya indirerek insanımızın hayatında çok önemli zaman tasarrufu anlamında bir katkı koyacağız. Diğer taşıma araçlarıyla harcanan yakıtı düşündüğünüz zaman özellikle toplu taşımayı devreye sokarak yakıt tasarrufu da sağlamış olacağız. Dolayısıyla hem vakit hem yakıt tasarrufu sağlayarak milli ekonomiye katkı anlamında da önemli bir görevi yerine getirmiş ve ifa etmiş olacağız. Bugün projeyi inceledik, özellikle bulunduğumuz istasyonda biraz daha detaylara girdik. İnsanımız bilsin ki metro hatları sadece bir gidiş bir geliş tünelden ibaret değildir. Her istasyon altında adeta bir fabrika var. Bütün bu sistemin çalışabilmesi adına gerçekten her istasyon adeta bir fabrika. Dolayısıyla bu projelerin ne kadar uzun sürdüğü ile ilgili insanlarımızın kafasındaki soru işaretlerinin giderilmesi adına da inşallah önümüzdeki zamanlarda insanlarımızı bu istasyonlara indirip, bir de istasyonların arka planlarını göstereceğiz ki insanlar gerçekten yer altında devasa işler yaptığımızı görsünler" diye konuştu.



"Keçiören AKM’yi önce Yüksek Hızlı Tren Garı’na, oradan da Kızılay’a bağlayacağız"

Bakan Arslan, özellikle Ankara’da toplu taşımayı geliştirmek, raylı sistemleri birbiriyle entegre etmek adına birçok proje yaptıklarına dikkat çekerek, "Mevcut Başkentray, mevcut Ankara Metrosu’nu, Batıkent’ten Sincan’a kadar uzattık. Bu insanımızın hizmetinde. Yine Kızılay’dan Ümitköy’e, Çayyolu’na diğer hattımızı uzattık ve üçüncü bunların önemli halkası Keçören Metrosu’nu da inşallah bu sene sonunda hizmete sunuyoruz. Özellikle Keçiören AKM’yi daha sonra Yüksek Hızlı Tren Garı ve oradan da Kızılay’a bağlayacağız. Ayrıca Kuyubaşı’ndan başlamak üzere 27 km’lik yeni bir hat ile bu raylı sistemi Esenboğa’ya, Ankara’daki havalimanına ve oradan da Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’ne kadar bağlayacağız ki o güzergahtaki yoğun trafiği de toplu taşıma ile kolaylaştırmış olalım. Başkentimiz, başkent olma özelliği nedeniyle Türkiye’nin her yerine bölünmüş yollarla erişir hale geldi. İnsanımızın hayatını kolaylaştırıyoruz. Türkiye’nin her yerindeki insanların Ankara’ya erişimini, Başkent’teki insanların da oralara erişimini kolaylaştırıyoruz. Özellikle ülkemizi Yüksek Hızlı Tren hatlarıyla örerken Ankara’yı Türkiye’nin her yerine Yüksek Hızlı Tren hattı ile erişebilir hale getiriyoruz. Nereye? Bugün İstanbul’a, yarın Halkalı’dan Kapıkule’ye kadar. Bugün Ankara’dan Sivas’a ama devamında Sivas-Erzincan-Erzurum-Kars’a kadar" ifadelerini kullandı.

"Kollarımızı sıvadık, işlerimizin başındayız"

Özellikle Türkiye’nin, Ankara’nın, Keçiören’in bu gelişmesinden, dünyanın ulaştırma pastasından pay almasından rahatsız olan rakiplerin olduğunu vurgulayan Arslan, "Hangi rakiplerimiz? Siyasi olarak Türkiye’nin büyümesini istemeyen, siyasi olarak Türkiye lideri Recep Tayyip Erdoğan’ın dünyada sözünün geçerliliğinin artmasını istemeyen dış rakiplerimiz var. Ne yazık ki içimizdeki bunlara maşalık edenler, dün terör örgütleri, bugün FETÖ terör örgütü, dışarıdaki Türkiye’nin büyümesini istemeyen dış güçlere maşalık yapıyorlar, aracılık yapıyorlar, hainlik yapıyorlar. Türkiye’nin büyümesini, kalkınmasını engellemek adına her şeyi yapıyorlar. İnsanımız bilsin ki 14 yıldır AK Parti hükümetleri ile liderimiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan’la, Başbakanımız Binali Yıldırım’la, hükümetimizle ve ekiplerimizle birlikte 14 yıldır her yerde her platformda kollarımızı sıvadık işlerimizin başındayız" dedi.



"Dünden daha güçlü olmak için dünden daha fazla çalışmamız lazım"

15 Temmuz hain darbe girişimi dahil milletin ferasetinin, dik duruşunun, lideri ile birlikte karşı koyuşu ile Türkiye’nin başına örülmek istenen çorabın dönüp kendi başlarına örüldüğünü ifade eden Bakan Arslan şunları kaydetti:

"Biz kalkınmamızı devam ettirmek için, büyümemizi devam ettirmek için, Türkiye’nin ticareten ve ekonomik olarak daha da büyüyebilmesi, dünyadaki ve coğrafyadaki özellikle ulaştırma projeleri nedeniyle büyük pastadan pay alabilmesi için büyük projelerimizi hız kesmeden devam ettiriyoruz. Devam ettirmeye dün olduğu gibi bugün de çalışacağız. Herkes bilsin ki bu ülkenin mühendisi, teknikeri, teknisyeni, işçisi, bu ülkenin büyümesi adına gecesini gündüzüne katıyor. Bundan sonra da katmaya devam edecek. 15 Temmuz darbe girişimi bu ülkede millet olma şuuru, siyasi parti ayırımı, din, dil, ırk ayrımı gözetmeden bu ülkenin kalkınması için nasıl ki onlara ders verdi, bugünden sonra da bu projeleri tek tek hayata geçirerek, daha hızlı hayata geçirerek bu ülkenin büyümesini sağlayacak bu insanların, ülkemiz insanının hizmetinde olmaya devam edecek. Biz bu hizmet kervanını yürütürken biliyoruz ki hem insanımızın bizim omuzlarımıza yüklediği sorumluluğun gereğini yerine getireceğiz hem de dünyadaki mazlumların ve mağdurların ümidi olan liderlerin bu liderliklerin devam ettirilebilmesi adına tam yol ileri, durmak yok. 15 Temmuz darbe girişimi bize şöyle bir sorumluluk daha yükledi. Hainlerin hainlikleri bitmiyor. Dolayısıyla onlara karşı dünden daha güçlü olmak için dünden daha fazla çalışmamız lazım. Projelerimiz sadece sosyal sorumluluk projesi değil, aynı zamanda bu ülkeye katma değer oluşturması ülkenin kalkınmasının da olmazsa olmazlarıdır."

Bakan Arslan, Keçiören Metrosu’ndaki açıklamasından sonra Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ile belediye binasında sohbet etti.

Kaynak: İHA